Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Gala de deschidere NexT6

Posted by on 28 March 2012 in De zi cu zi | 0 comments

Gala de deschidere NexT6

foto: Adi Marineci

Of, cum trece vremea, cinefilule! Cititorule! Omule! Ultima dată am fost la festival acum doi ani. Eram voluntar. Cunoşteam pe toată lumea, îmi era tare uşor să interacţionez, mă băgam în seamă cu invitaţi, cu regizori străini, cu băieţi simpatici, cu tot felul de oameni. Aveam cui să zâmbesc, pe cine să salut din priviri.

În seara asta m-au întâmpinat feţe noi. Şi fete noi. O armată de voluntari ce nu erau conduşi de draga noastră Adriana Răcăşan (unde eşti tu, oare?!), drăguţi (aşa cum sunt obişnuiţi să fie). Am intrat în foaier la cinci juma. Nu mai aveam răbdare să stau acasă, voiam să văd cinematograful, cabina de confesiuni video, felul în care a fost amenajată sala, surprizele. La intrare se făceau ultimele pregătiri: o coordonatoare le dădea indicaţii voluntarilor. Am urcat la presă unde m-a îmbrăţişat Nora, PR Managerul de anul acesta. Ca în fiecare an erau “jurnaliştii de peste noapte” ce încercau să obţină acreditări în ultimul moment, forfotă şi laptopuri, badge-uri şi invitaţi.

Mi-am luat mândră badge-ul de Blogger Oficial, l-am fluturat în faţa camerei de filmat şi-am coborât să simt pulsul festivalului. Am aruncat câteva Saluturi sfioase moacelor mai cunoscute şi m-am retras într-un colţ.

Vizualul festivalului şi calitatea materialelor promoţionale reflectă o implicare mult mai semnificativă din partea sponsorilor. De la brăţările de festival, calitatea catalogului, sacoşele şi welcome pack-urile, toate miros a nou şi-s ochioase şi lucrate cu maximă seriozitate. Deşi ştim că NexT-ul se poate face cu oricât de puţini bani la câtă pasiune este. Cu toate astea evoluţia e îmbucurătoare!

Ce-am învăţat de la proiecţiile din primul calup de competiţie:

– că nu te pui cu franţuzoaicele, nici să te masturbezi nu te lasă, iar fetele cu handicap îs iertătoare şi-ţi şterg “urma”

– că cel mai bine e să iei lecţii de limbi străine atunci când ţi se dau (scuzaţi-mi franceza, vă prindeţi voi)

– că şi în pădurile româneşti te pierzi ca în filmele de groază

– că se pot parodia filmele ce-s mai catolice decât Papa în cel mai Sin City stil posibil

– că plastilina prinde viaţă din ce în ce mai artistic

– că nemţii îs delicios de amuzanţi când încearcă să spună Powah Pitch!

– că cel mai bine în viaţă e să dai audiţie după audiţie, preferabil cu arabi cu ochi frumoşi

În caz de nu mi-aţi văzut moaca încântată de Blogger Oficial: http://on.fb.me/GWjIkv

Pe mâine! Dimineaţă de la 10 voi fi la masterclass-ul de actorie ţinut de Gabriel Spahiu şi apoi vom discuta despre şcolile de actorie (inclusiv despre cea pe care o urmez eu, In Light) la Cărtureşti Verona.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie