Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Gata, trag cortina. Filmul de Piatra e la final

Posted by on 8 January 2012 in De zi cu zi | 2 comments

Gata, trag cortina. Filmul de Piatra e la final

Deşi n-am ce cortină să trag, că ăsta-i cinema. Atenţie, se-nchid uşile! Ba nu! Se sting luminile! Oricum ai spune-o, e gata.

Senzaţia e din cele mai contradictorii: m-a hrănit foarte mult festivalul ăsta. Am regăsit senzaţii pe care le credeam duse de tot. În acelaşi timp nu mă împac bine cu finalurile. Nu ştiu cine se împacă cu asta, zău.

Mi-a fost dat să-mi întâlnesc proiecte trecute, prieteni uitaţi, cunoştinţe şi foşti colegi. Mi-am amintit de festivalurile la care am participat în cei şapte ani de teatru (auzi, şapte, fatidic, aşa!). All in all, festivalul a avut un soundtrack bun. Şi-un vibe ce şi-a găsit culcuş undeva în mine.

Juriul a ales ce-am vrut eu să iasă.

Filmul câștigător la Ficțiune este “Hello Kitty” în regia lui Millo Simulov. Un grup de prieteni petrecăreți, o excursie nebună la mare și o imagine cum rar se vede în filmul românesc au propulsat scurtmetrajul pe podium.

La animație a câștigat “The Scream”, realizat de Sebastian Cosor, un film ingenios inspirat de celebra pictura “Strigătul” a lui Edvard Munch.

La documentar laureații sunt Dragos Dulea și Anda Pușcaș, realizatorii filmului “Stremț 89”, despre care am mai scris şi-n prima zi, când l-am văzut.

Premiul pentru Cel mai bun film experimental a fost oferit filmului “Vlog 13” regizat de Bădeliță Alexandru Petru. Aici nu m-am activat, îi clar că secţiunea asta n-a fost pe gustul meu. Dar îi de apreciat, fiecare avem filmele noastre :)

La Videoclip premiul a fost adjudecat de piesa “Moartea Boxelor” a trupei Şuie Paparude. Clipul a fost realizat de Anton Groves și Adrian Aghenitei.

La Extrem a fost premiat Horia Mărușcă pentru filmul scurt “Mountain Biking”.

Premiul special oferit de ICR a mers la “Grand Hotel Italia” regizat de Rodi Cotenescu, iar premiul publicului la Dragos Dulea și Anda Pușcaș pentru “Stremț 89”.

Mențiuni speciale au primit și filmele “Maria și unchiul Giani” regizat de Ana-Maria Lemnaru, “Planet_RO2012” realizat de Csont Zsombor, Török Tihamér și videoclipul “Pașapoartele albastre” al trupei FurioSnails.

Acum că am “microbul” de festival, acum ce? Ne vedem la următorul, da?

2 Comments

Join the conversation and post a comment.

  1. ana

    Hello Kitty zici?! :)) ce gen a fost asta? sunt curioasa rau de tot, un filmulet, ceva marunt filmat acolo, nu gasesc si eu?

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie