Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Gusturile nu se discută. Pe dracu!

Posted by on 12 June 2013 in De zi cu zi | 4 comments

Gusturile nu se discută. Pe dracu!

Zice o vorbă fix aşa: Nu te c**i în gusturile omului.

Vorba aiasta am trântit-o şi eu zilele trecute, la TIFF, stând de vorbă c-un amic despre niscai filme. Mie nu mi-a plăcut nu ştiu ce peliculă, lui nu i-a plăcut, alţii au votat că Merită văzut. Atunci îi zic: Mă, nu te c**i în gusturile omului.

Oh, ba da, te c**i în gusturile omului, replică vehement al nostru. Omului trebuie să-i spui că-i prost. Că nu are gusturi. Că se îmbracă urât, că-şi cumpără kitsch-uri. Te c**i în gusturile omului.

Am decis să-i fac jocul şi continui: De fapt, da, mă. Te mai şi c**i în gusturile omului. Nu-i bine să tot ţinem lucruri în noi. Te mai şi constipi, ce dracu. Şi-o să fim o ţară de constipaţi, că toate refulările astea nu-şi găsesc supapă. Şi-apăi disconfortul fizic se extinde mai apoi şi spre psihic, şi nu vrea nimeni să aibă de-a face, constant, cu oameni cu disconfort psihic. Or cu orice fel de disconfort.

Zâmbim ca nişte tâmpiţi încercând să ascundem reacţii, ca să nu îi supărăm pe ceilalţi. Apăi nu-i dator nimeni să asculte şi s-asculte şi s-aprobe tot ce-ndrugi tu. Să se mai şi supere, domnule, şi alţii. Scurtezi disconfortul ăsta creat de situaţia în care trebuie să zâmbeşti tâmp şi aprobator cu un Vreau să încheiem această discuţie aici. Mi se pare de prost gust ideea pe care o tot susţii de minute-n şir şi nu mai sunt dispus să tolerez niciun cuvânt în plus.

Te mai şi c**i în gusturile omului. Că loc de păreri este. Că rişti apoi să fii luat drept un ţăran din topor, asta-i deja altă poveste.

În fine, mai bine ţăran decât constipat.

Amu judecaţi.

4 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. Dana Lalici

  Iaca judecata si de la mine: zic io din putul gandirii ca merita sa te c**i in gusturile omului daca e omul tau de suflet si ai chef ca macar o clipa sa iti asumi responsabilitatea educarii lui in anumite privinte si mai constati si ca ai cu cine sa faci treaba asta. Si daca stii ca il cunosti atat de bine incat ce ii spui sa nu nimereasca fix ca bata in balta si/sau sa bati saua sa priceapa iapa.
  Merita sa te c**i in gandurile omului daca ai neuroni de consumat, iar 99% din cei din jur nu merita neuronii mei, iar 1% care-i merita ori n-au nevoie de ei, ori nu-s convinsa canu s-ar simti jigniti si tot n-0ar invata nimic. asa ca…de obicei eu tac din gura.

 2. Adina

  Mai, eu cred ca fiecare are dreptul la o parere pe care sa si-o exprime apoi. Depinde cum alege sa faca asta pt ca multi sar parleazul si devin enervanti. Gusturile se discuta dar sa nu exageram totusi. E vorba de prea mult subiectivism aici iar daca ii sari omului la gat facandu-l prost si incult, nu obtii nimic si nici nu poti fi sigur ca ai 100% dreptate.

 3. Vali

  Nu te c***i in gusturile omului. Pentru ca nu le sti tu pe toate. Pentru ca nu deti adevarurile general valabile ale omenirii. Pentru ca in absolut orice sunt sanse fifty/fifty ca gustul tau sa fie cel prost si kitchos. Si in final, nu te c***i in gusturile omului pentru ca nu o data in istorie, taman oameni din astia cu gusturi penale, penibile si kitchoase au fost huliti ca mai apoi sa fie pupati in locul cu pricina cand s-a dovedit ca gustul lor era “za shit”… are sens?

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie