Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Hărțuire sexuală pe YouTube?

Posted by on 4 February 2016 in De zi cu zi | 0 comments

Hărțuire sexuală pe YouTube?

YouTube e mediul ăla prietenos și deschis experimentelor, care ne permite tuturor să ne exprimăm și să arătăm cine suntem cu adevărat, nu? Până la un punct.

Probabil știți de incidentul cu Sam Pepper și ce reacții au fost după clipurile în care hărțuia fete pe stradă, le prindea de fund sau le încolțea să-l sărute pe gură. Într-un clip s-a legat cu cătușe de încheietura unei fete și a zis că nu îi dă drumul până nu îl sărută. Ăstora le spune experimente sociale. Băiatul face multe alte glume foarte proaste, pe care le intitulează farse – a înscenat unui tip răpirea și moartea celui mai bun prieten, stil ISIS.

anon sam pepper

Mulți membri importanți ai comunității YouTube au luat atitudine și au făcut clipuri în care îi rugau pe urmăritori să nu încurajeze acest gen de clipuri și experimente sociale, pentru că încalcă regulile comunității pe care ne desfășurăm activitatea: instigare la violență, comportament sexual inadecvat, promovarea obiectificării și a culturii violului, lipsă de respect pentru ceilalți creatori.

Există și o petiție care strânge 300.000 de semnături pentru dezactivarea canalului de YouTube al lui Sam Pepper.

Pe lângă băieții cu farsele și experimentele sexuale sociale există și comentatorii – cei care îți scriu cum vor să ți-o tragă și unde și din ce poziție, care comentează cum îți stă bluza sau ce e sub ea, care postează constant aluzii sexuale și invitații.

Ce vreau să zic cu articolul ăsta, de fapt? 40% din adulții de pe Internet au experimentat hărțuirea de orice tip, conform unui studiu PEW.

Există un canal, UpLift, care te ajută să faci față situațiilor incomode de pe platforma asta. UpLift e un canal de YouTube pe care sunt urcate clipuri cu mesaje și soluții împotriva violenței și hărțuirii sexuale. Abuzurile în spațiul virtual sunt numeroase, din păcate, și nu sunt îndreptate doar către femei sau bărbați hetero, ci către homosexuali, asexuali, transsexuali, lesbiene, toată comunitate LGBT.

1 din 6 băieți sub 18 ani și 1 din 4 fete au suferit o formă de violență sexuală, din copilărie sau adolescență.

Sper să vă ajute link-ul către UpLift și să raportați orice vi se pare suspect. Sunt mulți sociopați pe Internetul ăsta.

No Comments

Join the conversation and post a comment.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vloggeri în arest - Anne-Marie - […] mai scris despre canale de farse (pe care le detest) și despre cum nici să prinzi fete de fund…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie