Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Iaca, Îs ING-istă

Posted by on 14 March 2012 in De zi cu zi | 9 comments

Iaca, Îs ING-istă

Am ocolit cât am putut băncile. Şi am amânat momentul ăla în care trebuie să îmi fac un card, să intru în rând cu lumea, cică, să nu mai ţin banii la ciorap, sub pernă sau în punga cu rufe murdare.

Până când facultatea pe care o urmez a decis că nu mai putem ridica banii de burse de la casierie şi urma să pierd vreo câteva milioane bune. Aşa că m-am dus la banca ce era cel mai aproape de bloc şi unde auzisem că se fac carduri moca pentru studenţi. Tătă emoţionată, văleu, intru în sistem, bănuţii mei n-or să mai stea în plic, or să mă urmărească ăştia, o să plătesc costuri d-alea de întreţinere şi alte mizerii de genul ăsta.

Am fost cred că cel mai retardat client pe care l-a văzut domnişoara aia de acolo, zici că mă cerea de nevastă vreun prinţ, aşa eram de speriată. Până m-o învăţat cum e cu sistemul de HomeBank, până am memorat PIN-ul, până am pus toate întrebările pe care le aveam, pfăilei, se săturase de mine.

Şi mă sună la câteva zile o domnişoară de la o agenţie. Că dacă am vreun cont la ING că are un eveniment la care ar fi drăguţ să particip. I-am zis Missy, you`re in luck, tocmai ce am ridicat cardul de la bancă.

Şi ajung la eveniment şi povestesc cum am făcut eu prima plată cu cardul la Mega Image (că mă avertizaseră că ar trebui să fac cel puţin două plăţi pe lună ca să nu îmi dezactiveze ăştia contul) şi m-am dus puşcă la alimentară să scap de-o grijă :)

Acuma plătesc cu cardul tăt, tăt, tăt. Şi nici n-a trecut mult timp. I-am plătit şi mamei o factură, prin noua aplicaţie de la ING, dezvoltată pentru android şi apple, cu ajutorul căreia scanezi codul de bare al facturii (cu telefonul din dotare, merge cam pe orice tip de cameră foto), apeşi OK şi îţi ia direct banii din cont. Se  numeşte Fast Pay şi-i rapid, da.

9 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. Corina Iordache

  Si mie imi place ING. Ofera mult mai multe facilitati fata de alte banci si parca toti angajatii lor care intra in contact cu noi, clientii, sunt mai destupati la minte si mai amabili. Imi amintesc ca l-am frecat la icre pe un domn de la call center pentru un cont de PFA de i-am stricat tot Zen-ul si tot timpul mi-a raspuns calm, oferind muulte detalii :)

 2. Alex

  Si eu sunt client ING de ceva timp insa nu pot sa-mi explic niste chestii. Bancomantul de la ING Obor e stricat de mai bine de 3 luni. Astazi am fost iar pana acolo in speranta sa-mi alimentez contul si ghici ce, am facut din nou (a treia oara) un drum de pomana. Si dupa cum stii Anne, de la mine pana acolo fac cam 15 min pe jos.

  Merg la caserie si imi zice ca ma costa 10 lei tranzactia. Si spun cu o privire dumerita “ahaam..deci asa se explica faptul ca e bancomatul stricat?!”. Urat!

 3. Dli

  Si eu la ING sunt si sincer nu-mi pare rau :) deocamdata e foarte okey si nu ma streseaza cu nimic, comparativ cu cealalta banc unde eram inainte, insa nu vreau sa fac reclama proasta :D

 4. Chaika

  Și eu sunt utilizatoare înrăită de ING cu toate că de doi ani nici nu mai locuiesc în România. Cardul meu ING e mai mișto decât cardul pe care îl am de la banca germană. Fiind Visa pot să îl folosesc absolut oriunde și asta fără să plătesc comisioane, pecând străinii care își deschid un cont bancar în Germania nu au dreptul la card Visa.

 5. Jean Valvean din Salajan

  Bai , da cum ai putut sa traiesti atita amar de viata fara sa ai si tu card !? degeaba ti-ai trait viata pina acu ! Da in sfirsit , bine ai intrat si tu in lumea civilizata !

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie