Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

În platou la Vocea României

Posted by on 7 December 2011 in De zi cu zi | 0 comments

În platou la Vocea României

 

Mă, ProTV-ul e ProTV. N-ai ce să comentezi. Şi nu mă interesează că fiecare pădure are uscăciunile ei, dar Vocea României chiar e un format de succes şi are în spate o echipă de oameni profi, profi.

Nu o să vorbesc despre concurenţi, a fost prima dată când m-am uitat la emisiune şi m-a bucurat c-am avut ocazia s-o fac direct din platou (eu n-am TV de cinci ani de zile şi în afară de Ştefan Stan – cu care m-a înnebunit Cristina – nu ştiam de nimeni. A, şi de Canaf, c-are nume interesant şi rimează cu Manaf). Merci lui Toma c-a făcut lobby pentru mine :)

Aşa. Eu am vrut să intru pe TeVe cam dintr-a 11a. Tot aveam apariţii la televiziunea locală din Piatra Neamţ şi-mi plăcea să mă uit la mine de mamă-mamă. Mi-am dat seama că aş putea să folosesc şi-n folosul altora latura asta “explozivă” şi să transform glumele şi inspiraţia ce-mi vine în diverse situaţii în ceva ce poate să le dea şi altora niscai idei sau măcar să amuze. Da, shameless self-promotion, că dacă nu eu, atunci cine? Şi am mai vrut să fiu şi ÎN SPATELE camerei, deşi în faţa reflectoarelor mă simt destul de confortabil.

Bun, de aseară vreau să fiu Greta :) Mi-a plăcut mult de ea (creaţa simpatică care producea şi emisiunea lui Teo) care era all over the place şi îi coordona pe toţi şi le spunea cât mai au până intră live şi avea grijă ca ăştia din juriu să nu se întindă prea mult la vorbă între ei şi ca textul de pe prompter să fie corect şi ca Loredana să nu se împiedice de rochie şi ca dansatorii să fie pregătiţi şi ca fiecare să intre din colţul care îi era destinat şi ca multe altele să se desfăşoare conform planului.

Apoi m-a uimit relaxarea din platou. Nimeni n-avea emoţii. Toţi ştiau ce au de făcut şi păreau făcuţi pentru asta. Parcă erau o gaşcă de prieteni adunaţi într-o sufragerie cu scenă digitală şi lumini gândite să pice frumos şi care se adunaseră în ideea: Băi, hai să facem oamenii să se simtă bine. Parcă nici nu ştiau că cineva îi filmează. Totul se petrecea natural. Mai că-mi venea şi mie să urc pe scenă, că tare bine mai era şi tare uşor mai părea! Şi cred că asta-i esenţa unei emisiuni de succes: Make it look easy. Ca la gimnastică. Fetele alea zboară şi se îndoaie şi parcă-ţi vine să te apuci şi tu, la cât de uşor pare.

Ba mai cerşea Bartoş câte-o gură de nuga de la Toma (că-i pofticios, după cum declară, şi i se scurgeau ochii după ceva bomboane ce le molfăiau nişte copii lângă el), ba mai făcea glumiţe cu Brenciu în pauză, ba ne mai distra pe noi cât nu era camera pe el. Ba mai stăteau ăştia pe facebook şi se mai întrebau între ei care ce comentarii a mai primit, ba mai intrau nişte tanti cu blugi sclipicioşi să dea cu mopul peste scenă (am văzut că-i tendinţă cu blugii sclipicioşi la Pro :), toată lumea-i glitter!), ba mai auzeam încurajările concurenţilor ce aveau cabină fix în spatele meu (stăteam în ultimul rând din gradenă şi jos era nebunie înainte de câte-un număr, dar o nebunie din aia faină şi deloc stresată).

Foarte fain (şi-i musai să spun din culise) momentul în care Greta anunţa: Pavel – 30! şi Pavel spunea: eeeei, 30!, păi dacă Pavel 30, Brenciu cât? Şi Greta continua numărătoarea inversă: Brenciu, 19! Şi Pavel: Hăhăhă, Brenciu, 19 şi Smiley cât? Greta: Smiley, 9! şi tot aşa.

Eu am făcut un internship la Pro în anul doi de facultate şi ştiam că fetele de la PR au o relaţie foarte mişto cu vedetele trustului şi s-a văzut şi ieri asta: Brenciu le-a pupat frumos şi prieteneşte pe gagicile care lucrau de zor la laptopuri, probabil ca să dea comunicate şi să ţină pagina de Facebook updatată.

Prietenie. Naturaleţe. Profesionişti. Vocea României.

PS: şi ce mai e fain e că ăştia care cântă au cam un minut de stat pe scenă, în faţa publicului şi a juriului, să se acomodeze până îi pusă camera pe ei. Adică nu intră direct din culise şi-s băgaţi în focuri. Stau acolo, le mai numără Greta nişte secunde, se mai uită la noi, le mai urlă susţinătorii câte ceva de bine, pe mine m-ar ajuta aşa ceva.

Şi live în 5, 4, 3…

No Comments

Join the conversation and post a comment.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Campaniile saptamanii 5-11 decembrie din blogosfera romaneasca | refresh.ro - [...] cum arata si mai ales cum se aude show-ul de aproape. Detalii si fotografii la Dragos Schiopu, Anne-Marie Chelariu,…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie