Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

În platou la X Factor România

Posted by on 11 December 2011 in De zi cu zi | 2 comments

În platou la X Factor România

Iată că am încheiat săptămâna în care am peregrinat pe la cele două televiziuni importante din ţară ca să pot scrie despre două emisiuni în vogă acum: Vocea României de la ProTV şi X Factor de la Antena1.

N-am cum să fac abstracţie de faptul că am fost şi în platou la Vocea României şi că, inevitabil, o să fac comparaţii (nu ştiu cât de mult verbalizate, dar gândite). Cu toate că am prieteni care ţin la show-ul ăsta şi sunt ataşaţi emoţional de X Factor şi de concurenţi, ce-am văzut şi ce-am simţit eu ţine strict de percepţia mea personală şi e doar o părere (pe care mi-o asum).

Aşadar: am fost sâmbătă seara la X Factor împreună cu frumoasele KorinaMs şi Carmen Rusu să-l susţinem pe Andrei Leonte (un puşti tare simpatic, sensibil, moldovean de-al meu, cu mult bun simţ şi pe care faima de care se bucură – vorba lui Carmen “So young and yet so famous!” încă nu l-a schimbat). Şi e şi talentat, aşa că mă bucur că am fost invitată să-l susţin pe cel mai bun.Voce caldă, prezenţă scenică, bunătate, căldură şi două piese foarte bine interpretate: Supergirl şi I`m yours a lui Jason Mraz. Se vede că e încă impresionat de ceea ce i se întâmplă, că e impresionabil şi că apreciază orice vorbă bună, îmbrăţişare şi ropot de aplauze. Bravo, mă copile!

Nu m-am uitat la nicio ediţie a emisiunii până la experienţa de ieri din platou. Nu ştiu cum se vede show-ul la TV şi nu îi ştiam pe nici unii dintre concurenţi (bine, pe Andrei, din cauza Corinei Olteanu ce ne-a strâns pe toate să ne oferim ţipetele, extazul şi aplauzele).

Plusuri:

– sunt puse autobuze la dispoziţia oricărui muritor ce vrea să susţină pe cineva din cadrul show-ului. Studiourile sunt în comuna Ştefăneşti, aşa că dacă nu ai maşină proprie e cam greu să ajungi. Un minus vine să anuleze plusul, după părerea mea – nu se face selecţia publicului deloc. Aşa că ajunge regizorul de platou să se roage de toată lumea să stea jos în timpul pauzelor, să nu mai facă poze cu blitz, să nu mai vorbească între ei, să nu stea în picioare cu ditai bannerul şi să se mai şi burzuluiască la cei din spate, care nu vedeau nimic (s-a întâmplat în timpul reprezentaţiei lui Iulian Vasile – susţinătorii lui au deranjat tot rândul ca să ţină un cearşaf) şi s-au mai şi răstit la cei care le făceau observaţie şi îi rugau să se aşeze.

– fiecare reprezentaţie avea recuzită – mie mi-a plăcut asta, că s-a gândit un pic de regie, că pentru concurenţii care nu reuşesc să umple scena a mai existat ceva de care să se lege.

– Coca Cola aştepta buzele însetate ale juriului să atingă paharele în care sucul fusese turnat la milimetru de zici că se trăgea acum un spot. Mi-a atras atenţia asta şi mi-a dat impresia de seriozitate

– nu există prompter. Răzvan şi Dani sunt lăsaţi să improvizeze

– piesele sunt mai pop, s-a mers pe ideea de clubbing, de mainstream, de ce-i acum pe la teve şi prin baruri, ce fredonează tineretul.

– juriul şi concurenţii sunt la dispoziţia publicului la final, pentru autografe, discuţii şi poze. Se anunţă asta înainte de final.

Minusuri:

– tipul care e pus să interacţioneze (să ţină publicul “ocupat” în timpul pauzelor e complet enervant). În afara faptului că aberează şi e complet antipatic, vorbeşte întruna şi fără scop. Oricum nu era nimeni atent la el. De ce s-a ales asta?

– s-au repetat sintagmele: Bine aţi venit la X Factor, cel mai frumos show din România şi X Factor, show-ul cu cea mai frumoasă şi modernă scenă din România. Dacă eşti cel mai bun nu trebuie să spui că eşti cel mai bun. Mi-a lăsat impresia că They try too hard.

– platoul e destul de mic (da, în comparaţie cu cel de la Vocea României) şi publicul nu stă pe scaune, sunt mai mult nişte trepte căptuşite pe care dacă eşti ţintuit vreo trei ore (fără să ai voie să ieşi în pauze, să te plimbi şi să te ridici) devine chinuitor să stai, neavând spătar.

– maşinile de fum fac foarte mult zgomot. Aşa-s toate? La TV se aud? Că la un moment dat n-am putut să auzim ce cântau T&L pe scenă din cauza ţevilor ălora fumegânde.

– mi se pare că dintre cei aleşi să fie în juriu, Adi Sînă are cel mai mult de câştigat. În comparaţie cu Morar şi Paula. Nu vreau să fiu incisivă, despre juriu vă puteţi da şi voi cu părerea. Îi vedeţi şi îi auziţi.

– se tabloidizează prea mult. Tocmai ce-am citit pe facebook despre certurile din culise şi vorbele spuse la supărare.

La final contează cum se vede la voi, la TV. Mi se pare benefică rivalitatea dintre cele două show-uri, competiţia face bine.

2 Comments

Join the conversation and post a comment.

  1. Alexandra

    Poate merge oricine in public la X Factor? As vrea si eu sa merg dar ma intreb daca poate intra oricine , nu as vrea sa fac drumul degeaba pana acolo. Ti-as fi recunoscatoare daca as primi un raspuns in sensul asta. Multumesc anticipat!

    • anne

      Bună, din câte ştiu eu, da. Te duci în seara cu emisiunea la Aviatorilor şi sunt acolo trei autobuze. Spui că susţii concurentul X şi cam atât. Eu am fost în jurul orei 19

Trackbacks/Pingbacks

  1. Amintiri fără timbru » Blog Archive » În culisele X Factor - [...] mi-am imaginat-o mereu stând în faţa televizorului. Dar vă las şi cu ce au scris domnişoarele Anne- Marie şi…
  2. Finala X Factor | FOTO din platou | BlogJOB v2.0 - [...] Probabil mai sunt multe de spus… despre cum e în platou au mai spus alţii cu alte ocazii (unu,…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie