Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

În weekend Sibiul o să fie al meu

Posted by on 1 August 2012 in De zi cu zi | 0 comments

În weekend Sibiul o să fie al meu
Prima oară când particip la o ediţie “Prin Oraşul meu” şi e cum nu se poate mai bine pentru că de vineri până duminică o să mă plimb pe străzile Sibiului şi-o să-i aflu istoria pe care doar încercam s-o ghicesc în mai, când am fost la FITS.
Primul contact cu oraşul acesta a fost în 2007, când tocmai ce îi fusese acordat titlul de Capitală Culturală Europeană. Vizita a fost scurtă, uite muzeul Brukenthal, pac, o poză, uite Podul Minciunilor, pac, o poză, uite Piaţa Mare, uite Piaţa Mică, hai acasă. Al doilea contact a fost la Festivalul Internaţional de Teatru de anul acesta, când Sibiul mi-a părut o bijuterie de oraş, parcă închis într-un glob de sticlă aurit. De una singură n-am reuşit să desluşesc de unde venea aerul acela de viaţă bună, parcă desprinsă din cărţi copertate cu piele şi gravuri.
Ediţia de anul acesta #prinSibiulmeu este are ca scop descoperirea traseului baroc şi e atent supravegheată de Tudor, care s-a gândit ca vineri seara să ne urce în Turnul Sfatului pentru un concurs-şedinţă foto nocturnă cu panorama oraşului. Eu parcă deja m-am teleportat acolo şi las vântul să-mi sufle pleata blonzită de vară.
În program avem, pentru sâmbătă, un tur ghidat prin centrul oraşului Sibiu pe traseul baroc, o plimbare cu bicicletele prin Muzeul Astra şi duminică o vizită ghidată la Muzeul Brukenthal şi Muzeul de Istorie.
La cum îi ştiu eu pe sibieni, sigur ne mai pregătesc niscai surprize, că li s-a dus vestea că-s gazde bune.
Cu drag vă voi povesti ce comori am descoperit în Hermannstadt după weekend.
Prin Sibiul Meu este un eveniment realizat de Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu (AIOS) şi cofinanţat de Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu în cadrul programului Sibiu Baroc Update.
Mulţumim pentru susţinere: CNM Astra, Muzeul Brukenthal, Ivelo Sibiu, şcoala de fotografie Image Art, pivniţa de vinuri Weinkeller, Pardon Cafe Sibiu, Atrium Classic Cafe.

No Comments

Join the conversation and post a comment.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Prin Sibiul Meu Baroc | CeMerita.ro - [...] Haş, moldoveanul Eugeniu, turistul Cezar, video-expertul Răzvan, simpatica Corina MS, Anne-Marie cea care mă iubeşte mult, cuminţica Elena, Ovi Sîrb cel cu pălării în carouri ska,…
  2. Weekendul asta o sa ma invart prin Sibiul meu baroc - [...] voi mai intalni lume noua si buna cu care inca n-am avut ocazia sa ne cunoastem: Corina, The Anne…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie