Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Îndemn pentru vot în turul doi

Posted by on 4 November 2014 in De zi cu zi | 2 comments

Îndemn pentru vot în turul doi

Idei de campanie între tururi, pentru alegerile prezidențiale din 2014:

Pentru că profilul votantului PSD e cum e (click pe link pentru radiografia perfectă), m-am gândit la câteva metode prin care să-i scoatem la vot în turul doi pe cetățenii din rural (și nu numai):

– pentru că unii români l-ar pune președinte pe Florin Salam, o manea Anti-Ponta zic c-ar merge perfect

– pentru că încă suntem nostalgici după emisiunile Andreei Marin, zic că doamna Surprize ar fi perfectă ca vector de opinie. O campanie Ieși la Vot! cu Andreea Marin ar avea rezultate

– merită încercată și varianta televiziunilor de mase, Kanal D, Favorit și alte programe la care știți că se uită bunicii voștri: campanie zdravănă de mobilizare cu ajutorul vedetelor din folclorul românesc, spot-uri scurte în pauzele telenovelelor turcești, etc.

– apelat la crezul românilor, la miturile în care își pun speranța: afișe în offline cu Votezi Ponta? Ponta n-are grijă de ogorul tău! România e pământul tău! Nici Joiana n-ar vota cu Ponta! O anti-campanie care punctează lipsurile acestor oameni sau situațiile cu care se confruntă cel mai des: inundații, secetă, subvenții, ajutor pentru agricultură, cu mesaje gândite pe înțelesul lor.

– o campanie anti-Ponta pe ideea: Ponta nu-ți va aduce niciodată familia înapoi de peste hotare! Vrei să-ți vezi copiii acasă? Nu vota Ponta? Vrei o viață mai bună pentru rudele din Spania? Nu vota Ponta!

Eu ies și-n turul doi, până atunci încerc să conving pe cine pot că e cea mai proastă idee să voteze cu Viezurele.

Voi la ce v-ați mai gândit?

2 Comments

Join the conversation and post a comment.

  1. anca popovici

    Situatia in care suntem acum imi aduce aminte de basescu-nastase turul 2 2004. Toata lumea era disperata ca vine nastase la putere si e vai de noi. Apoi a venit basescu si au disparut 25% din salariile bugetarilor pentru o perioada foarte lunga de timp. Dupa care s-a organizat referendumul pentru suspendarea presedintelui.
    Nu sunt nici pro ponta, nici pro Iohannis, dar voi vota Iohannis in turul 2. Tot ce vreau sa spun este sa nu ne asteptam la cine stie ce lapte si miere daca vine neamtul, S-ar putea sa fie din ce in ce mai rau oricum. Un singur om nu poate face foarte multe daca nu este sustinut din spate si la ce oameni avem in parlament…. slabe sanse de schimbari majore. A facut si foarte multe gafe… nu-l comparam cu copy paste Ponta desigur dar nici el nu-mi inspira incredere. Insa imi plac foarte mult mobilizarea si iesitul in strata din ultimele zile, am iesit si eu de cate ori a fost cazul si o sa tot ies. E singurul lucru care ma face sa cred ca nu ne-am dus pe rapa de tot. Pe masura ce se schimba generatiile probabil mai avem sanse sa iesim la liman. Dar trebuie sa mai treaca mult timp sa scapam de fantoma comunismului.
    M-am lungit prea mult…. apropo, imi place vlogul tau la nebunie.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie