Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Nu mai înțeleg Revelionul

Posted by on 2 January 2015 in De zi cu zi | 3 comments

Nu mai înțeleg Revelionul

La mulți ani, cititori ai acestui blog și vă mulțumesc că ați ales să mă citiți și-n 2015!

Încep anul nou cu o întrebare: de ce alegem să începem anul simțindu-ne ca un muc din ăla deranjant, când putem să ne culcăm liniștiți pe 31 decembrie, după miezul nopții, după ce am ciocnit/pupat/sunat lumea, ca să ne trezim pe 1 ianuarie la opt dimineața super fresh, cu idei noi, cu chef de început productiv o nouă etapă?

2014 a fost ultimul an în care am mers după metoda clasică: tragi de tine ca să reziști până la o oră mică, doar ca să nu te simți ca un moșuleț. Anii care urmează vreau să mă trezesc cât mai devreme în data de 1 ianuarie. Asta doar dacă nu sunt invitată la vreo mega-petrecere de neratat, dar la cât sunt de idealistă în ceea ce privește Revelionul și ieșirile cu prietenii, cred că planul  meu e în siguranță.

În general sunt sinceră cu mine. Doar că-n stupida asta de noapte simt nevoia să mă păcălesc. Vârtejul ăsta prostesc de Ce faci de Revelion? Unde faci Revelionul? Ce-ai făcut de Revelion? mă face să inventez activități sau să împachetez realitatea, doar ca alții să nu mă considere o tristă. Never. AGAIN.

În data de 31 Decembrie am prins o tură de munte excelentă. Zăpadă neatinsă, soare și senin, ger la -16 potolit cu haine groase, ceai la termos și un pic de whiskey, aer curat și fotografii geniale. Seara am cedat, însă, presiunii societății – Cum adică ai stat acasă de Revelion? așa că ne-am deplasat la un prieten acasă, de unde am urmărit focurile de artificii din oraș. A doua zi am dormit până la 13:30 și m-am trezit cu marea lene-n fund, ceea ce nu m-a impulsionat nicicum. Am stat pe canapea și-am vegetat.

Never. AGAIN. Somn după 00:00 și început în forță!

jen lawrence

Voi cum sunteți cu Revelioanele?

3 Comments

Join the conversation and post a comment.

  1. pepperandvanilla

    Same here… am inceput cu revelionul trecut sa schimb cateva lucruri.Am adormit pe la 1 si m-am trezit(bine,m-au trezit copii) pe la 9 dar de lene si efectul sarbatorilor nu am scapat.Dar e muuult mai ok asa decat sa nu vezi deloc soarele pe 1 ianuarie :D

  2. Ioana

    I feel you!! Ca sa nu stam acasa, am inchiriat apartament intr.un hotel. M.am plictisit, la 10 imi era super somn si ma tot intrebam de ce sa astept miezul noptii, cand asta nu prea e ora mea. Evident, am cedat vechilor obiceiuri nefolositoare si am baut sampanie la 12. Apoi n.am mai avut somn pana la 3. Insa pt ca toata ziua si noaptea am mancat putin si am baut doar apa, la 8 dimi eram super mega fresh. Soare. Liniste. Frumos. Iar acesta a fost ultimul revelion. Asa cum ai spus si tu, doar o invitatie ultra fitoasa ma mai urneste din pat in noaptea dintre ani. Tare frumos este sa incepi anul de dimineata, fresh si happy. Am scris, am citit, am inceput o noua carte si m.am plimbat prin parc. Un an minunat iti doresc:)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie