Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Într-o notă pozitivă

Posted by on 25 April 2013 in De zi cu zi | 0 comments

Într-o notă pozitivă

Anne prinde rădăcini!

Aștept mini-concediul ăsta cum așteptam să vină ziua mea când eram mai mică, cum așteptam să-mi alerg sufletul pe dealuri și să-mi zdrelesc genunchii pe marginea drumului. Aștept să ajung la bunici și să-mi plimb degetele goale pe deasupra firelor abia înverzite de iarbă, să las orașul și să-mi văd familia, să-i fac să râdă, să bem un pahar de bere rece la un grătar muncitoresc în curte.

Numai gândul că toate astea se vor întâmpla mă umple de energie. Sunt o fată crescută la munte, n-aș da aerul și norii și dealurile verzi din Bucovina pe niciun sejur la nisip, fie el de aur, de fildeș sau de smarald.

Mi-e dor cumplit de gustul mâncării gătite în casă de om, în cuptor, de turtițe și de dulciuri muncite cu dragoste, de aluat bine crescut ca un copil de boier umblat prin străinătățuri, mi-e dor să văd cât de mult au crescut verișorii, cum mai arată mama și tata, vreau să mă vadă și să le povestesc câte încerc să fac în București. Și vreau să fie mândri!

Mi-e dor să colind cu mama cele câteva magazine din micul meu Piatra Neamț. Mi-e dor să mă strige la masă, să fie soare în casă și să fie liniște.

Vreau să mă plimb cu bicicleta prin pădurea proaspăt trezită la viață și să-i lipesc iubitului o ventuză pe frunte.

Mini-vacanța asta e pentru apropiere. Reînnodare. Sădit rădăcini.

publicat și pe http://redds.ro/blog/lifestyle/anne-prinde-radacini/

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie