Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Ipohondria.

Posted by on 19 May 2011 in De zi cu zi | 4 comments

Știu că sunt guralivă și vă comunic cam tot ce fac și dreg. De fobia mea legată de fluturii de noapte cred că știți de aici. Și de columbofobie poate. Dar de ipohondrie știți? Sunt ușor panicabilă în ceea ce privește starea mea de sănătate. Dacă mă doare o măsea, gata, fac cancer la creier și o să-mi taie și urechea. Dacă mă doare mâna dreaptă c-am dormit cu ea sub cap, gata, am artrită. Și tot așa.

Vă imaginați cam prin ce-am trecut acum două zile când m-au apucat niște dureri crunte în dreapta jos, față și spate – ca pentru service auto m-am exprimat aici. Credeam că m-oi fi dereglat de la curent și că-mi trece cu pastilele preferate: Ketonal. Dar nu. Nu trecea și nu trecea. Am răbdat eu până pe la vreo 10 seara când m-am așezat în pat înspre a paraliza. Complet. Spasme. Durere de-ți dau lacrimile. Nu mișcam. Se instalează panica. Am început să transpir gândidu-mă la tot ce-i mai rău. Și-am sunat la 112.

A venit un nene arab care mi-a tras o injecție dureroasă în derriere, după ce s-a chinuit să găsească o venă funcțională în mâna mea de copil de lumea a treia. Diagnostic: colică renală. Pfiii, și eu care credeam că-i cancer și că trebuie să-mi scot cel puțin un rinichi și un ovar. Toate ca toate, dar a fost primul meu apel la Salvare. Și-a fost la timp.

4 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. Amiuţa

  Am avut si eu colica renala. Doare ca naiba.
  Sa ai grija de tine.

  P.S. : Eu eram la urgente pe 1 ianuarie(!!!), si injectia aia din 3 substante mi s-a parut paradisul dupa o zi si jumatate de chin.

  • theannemarie

   Și mie mi s-a părut mană cerească, cu toate că mă doare locul și acum. Nu mi-au mai fost administrate injecții în derriere din clasa a 4a. Pare rău de așa un revelion ratat, Amiuța

 2. Gaby

  De fapt a fost primul meu apel la 112 :)) Si sper sa nu mai repet experienta cu doamna de la celalalt capat al firului pentru ca nu mi s-a parut prea draguta :)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie