Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Iubita mea x3. Hai, 4.

Posted by on 8 October 2012 in De zi cu zi | 1 comment

Iubita mea x3. Hai, 4.

Vorbim despre un domn cu trei iubite. Patru, dacă o punem la socoteală şi pe mama copiilor lui, de la care tocmai se întorcea (de la copii, nu ştiu dacă şi de la mamă). Aşa am ajuns în acelaşi vagon de tren. La cămaşă, pantalon la dungă, “muncitor” la Minister. La Interne.

Iubitele (din ce mi-am dat seama din conversaţiile telefonice pe care le-a purtat, două dintre ele din plictiseală) sunt: o studentă, o amantă şi femeia cu care locuieşte. “Alo? Ce faci, iubita mea?”, începe prima conversaţie. Eu, toată topită, awh, ce drăguţ din partea lui că o alintă aşa! Şi iubita mea în sus, şi iubita mea în jos, şi vorbesc vreo zece, cinşpe minute şi închide, cască de vreo trei ori şi sună iar. “Ce faci, iubita mea?” Eu, iar topită, măăăă, cum nu poate să stea ăsta micu fără să audă vocea diafană a zânei lui!

Dar, ŞOC! Iubita mea numărul doi era o tipă de care se despărţise în mod dubios (adică în jumătatea de oră cât au vorbit nu mi-am dat seama decât de faptul că el a dispărut acum câteva luni ca măgarul în ceaţă şi ea a fost suficient de inteligentă să nu îl caute şi să-şi vadă de-ale ei). Studentă la Drept, cu aspiraţii înalte (voia “la Externe”, cu toate că domnul i-a propus “Păi hai că te iau eu la Interne, că şi la Interne e viaţă”) se pregătea să iasă în oraş. La Hanul Berarilor, în Centrul Vechi. “Ah, o arzi cu parlamentarii! Păi cum, la hanul Berarilor umblă numai parlamentari şi avocaţi”), o tachinează el. “Păi şi, iubita mea, dacă ai văzut că nu dau niciun semn atâtea luni, de ce nu ai zis tu ceva?” – aici îs curioasă ce i-a răspuns, dar cred că i-a zis-o bine, având în vedere că-i picase mufarina de uimire, că tipa nu a stat tocmai să-i plângă lui de milă şi a efectuat o grămadă de mişcări importante pentru viaţa ei. A fost slabă că a acceptat să iasă la “o cafea” săptămâna asta (“Păi hai că-mi fac eu timp, iubita mea, dacă zici că sunt un om special în viaţa ta”). Mna. Cu asta a vorbit cel mai mult. Şi mie mi s-a părut interesantă, deci îl înţeleg.

A treia iubită e o amantă. “Şi, mai povesteşte, iubita mea. Ai fost la ţară? Aa, cu struguri, cu astea! Păi nu am mai avut numărul tău, iubita mea, că era sincronizat cu contul de Google şi, să vezi, fiică-mea mi-a confiscat telefonul, că a zis că Tati, tu nu ai nevoie de aşa telefon”.

A patra era aia care-l aştepta acasă. “Păi bănuiesc că nu te bagi la somn până nu vin eu, nu?”. Da, e aia de la care ăsta o să plece săptămâna asta să se vadă cu studenta.

I-am tras o privire din aia critică, la modul “Mă, nu se face”, dar m-o întristat rău situaţia asta. Că probabil femeile astea nu au cum să afle una de cealaltă. Şi-s PATRU, mă!

Ilustează bine situaţia

One Comment

Join the conversation and post a comment.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie