Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Kira, Mini, Toshi și Anne

Posted by on 28 August 2015 in De zi cu zi | 1 comment

Vă scriu acum de pe Toshi Mare (așa-mi numesc eu lucrurile, am mai scris despre asta pe rețelele sociale pe care activez, laptopul e Toshi Mare, bicicleta e Kunz, cealaltă bicicletă – furată – era Sprick și tot așa). Toshi Mare e un Satellite P855-10Q pe care-l râșnițez de un an de zile, muuulte ore pe zi (editat video, poze, social media, blog, browsing, mâncat clipuri YouTube) și care tocmai s-a întors de la doctor, de la București, unde a suferit o mică intervenție chirurgicală – i s-a înlocuit hardul.

Cât timp Toshi Mare era în service la Toshiba, am primit, în teste, un Click Mini (2in1, monitorul se transformă în tabletă) și un ultrabook – Kira, de pe care să-mi editez Vlog-ul de Marți.

Eu am avut varianta cu procesor i5, fără ecran tactil, cu SSD inclus și a fost the closest I could get to the MacBook experience. Super slim (9.5mm în cel mai îngust punct), ușor (cântărește puțin peste 1kg) și ochios rău, mă! Am editat pe el și s-a descurcat și fără să-i activez sistemul turbo (Turbo Boost Technology oferă mai multă performanță atunci când sistemul de operare solicită mai mult procesorul, ceea ce se întâmplă în timpul unei randări video).

Pentru ochii mei miopi a fost un plus ecranul anti-glare (l-am folosit și outdoor), precum și tastatura iluminată :) Și Toshi Mare are tastatură cu luminițe, ceea ce mă ajută atunci când editez noaptea și nu vreau să-l trezesc pe colegul de apartament.

Bateria lui Kira ține până la 10 ore (la mine a rezistat vreo opt, dar am editat, am făcut upload pe YouTube și m-am uitat la clipuri o bună bucată din zi). Ce mi-a mai plăcut la Kira: bootează în vreo trei secunde. Toshi Mare e un pic mai bătrânel la faza asta, vedeți, generația tânără!

Ah, ăsta-i Click Mini, ideal pentru situațiile în care trebuie să lucrezi basic stuff on the road: mai programezi o postare pe Facebook, mai scrii ceva pe blog, mai editezi o poză online, mai verifici un mail:

So cute and small!

So cute and small!

Și Toshi, și Kira și Click au boxe Harman Kardon integrate. Varianta Kira cu i7 are și ecran tactil (deși eu cred că nu mi-aș pune degetele pe minunăție de monitor, ca ăia mici). Am încercat varianta tabletă de la Click Mini și tot ștergeam urmele cu laveta de ochelari, ca o obsedată.

Închei articolul cu un pont: poți câștiga un KIRAbook sau unul din cele 20 de Satellite Click Mini, până la final de septembrie, dacă intri icișa. Succes!

One Comment

Join the conversation and post a comment.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie