Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

La voi cine decide?

Posted by on 3 December 2012 in De zi cu zi | 13 comments

La voi cine decide?

Bărbații au nevoie de femei care să ia decizii pentru ei.

Serios! Văd bărbați foarte mulțumiți de o relație cu o femeie care îi mai scapă de luat niște decizii. Bine, femeia respectivă e și frumoasă, nu știu cât ne dorim să primim ordine (deși nu-s ordine, dar de dragul glumei) de la o urâtancă.

Așadar: unde mergem diseară, ce film vedem, ce mâncăm, cu ce mă îmbrac, ce cumpărăm pentru casă – bărbații sunt foarte maleabili cu privire la lucrurile astea.

Am cunoștințe cărora li se aprinde o scânteie de fericire în ochi când își sună iubita să întrebe: Mergem diseară la evenimentul X? sau care spun cu vădită bucurie că nu ei iau astfel de decizii în casă dacă îi întrebi ceva legat de partea socială a existenței lor. “Nu eu hotărăsc asta, iubita mea decide”.

Mie cred că-mi lipsește instinctul ăsta (pe care ei l-or percepe ca fiind mămos, nu știu), pentru că nu am mare satisfacție atunci când bărbatul meu mă lasă să îi spun ce să facă. Da, îmi place să îi reamintesc când are programarea la doctor sau să verific dacă a avut grijă să trimită actele alea la timp, îmi place foarte mult când îmi cere sfatul cu privire la ținută, dar când e vorba de timpul nostru liber (unde mâncăm, ce cumpărăm, ce film vedem, dacă ieșim în seara asta sau nu) vreau să stabilim împreună.

 Îs una dintre femeile alea care prețuiește libertatea. Plus că, uneori, presiunea asta de a lua decizii mă sâcâie crunt și o bag pe aia: Hai, fii tu bărbatul, alege tu ce facem azi :)

Be a man, make a decision.

13 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. Bogdan Pater

  Eu zic că nu e vorba de ordine sau de ne-bărbăție sau de lene. Pur și simplu treburile astea nu sunt importante pentru bărbați. Mergem la orice film, doar să nu ne plictisim. Mâncăm orice, doar să nu ne fie foame. Ne îmbrăcăm oricum, doar să nu ne fie foame. Așa că indiferent unde e – ne e tot una. :)

 2. anne

  Of, câtă treabă pe capu nost`

 3. andrei

  Am decis sa nu trimit niciun comentariu la acest articol. Bine?
  Sigur e bine?

 4. Feri

  Barbatii trebuie sa stie sa ia decizii si apoi sa vorbeasca cu femeile si sa le faca sa aiba impresia ca chiar ele au decis. Ma dispera prietenasii care n-au capacitate de decizie. “Bah vii la munte/bere/film ?” “Sa vorbesc cu iubita”….no asta mi se pare naspa. Daca tu vrei sa vii, zici ca vii si o convingi si pe dansa :).

  Deciziile importante se iau impreuna dar pana sa depinzi in tot ce faci de “ce zice femeia”…

 5. anne

  Mi-a plăcut artificiul ăsta: cică să le facă să creadă că ele au luat decizia.
  Băăă, grele-s relațiile :)

 6. Tomata

  Ah, nu cred ca-i vorba de instinct mamos, cred ca suntem noi prea mofturoase, si-atunci, ca sa fie siguri ca nu ne calca pe coada, mai bine intreaba si se conformeaza :))

 7. Claudia

  Si cazul ala in care decizia e mascata sub forma:

  Iubito/Iubitule ce vrei sa facem diseara?
  Nu stiu, tu ce vrei? :))

  Ai chef sa mergem (insert activity/place here)?
  Nu stiu, tu?

  In aceste cazuri, desi o parte este consultata, nu are valoare de “impreuna” :))

 8. Ciprian

  eu cred ca e o diferenta intre “bărbatul meu mă lasă să îi spun ce să facă” si “unde mergem diseară, ce film vedem, ce mâncăm etc”.

  una e sa decizi ce să facă el în situația X și alta e să decizi sau să te consulte cu privire la un lucru, de cele mai multe ori total neimportant, pe care-l faceți împreună.

  iar faza cu “nu eu hotarasc asta, muierea decide” sau “sa ma consult cu ea”, de cele mai multe ori e bullshit. se practica in multe cupluri. nu poti refuza clar si la obiect un lucru si atunci iti bagi partenera(ul) la inaintare.

  reformuleaza sau fa-ti ordine în gânduri :)

 9. Monitorul de Piatra

  Îți doresc să ai parte de un bărbat pe care să-l ceri tu de nevastă:
  http://www.livescience.com/25198-who-should-propose-marriage.html

 10. Valentin Palconi

  In general, pentru un barbat este mai putin important unde merge si ce face, atat timp cat este langa persoana iubita. Adevarul este ca trebuie sa existe si un echilibru si sa vina si el cu initiative, ca astfel nu poate exista o relatie normala.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie