Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

#lanciagiftrace

Posted by on 13 March 2012 in De zi cu zi | 0 comments

#lanciagiftrace

Am avut o maşină în teste pentru weekend (ultimul model de Lancia Ypsilon) şi nu mi-a fost frică s-o folosesc! Bine, am avut ceva emoţii, având în vedere că o vedeam ca pe o responsabilitate şi voiam să nu am parte de vreun incident neplăcut. Nu mai condusesem în Bucureşti, dar am spart gheaţa cu stil! Adică am luat maşina vineri şi am dus-o luni la prânz întreagă, aproape la fel de curată precum am luat-o (a plouat duminică seara) şi mai uzată cu vreo 500 şi ceva de kilometri, conform computerului de bord (computer pe care-l iubesc că a putut să-mi compare experienţa cu cea a testerului de dinainte, Adrian Ciubotaru, faţă de care am scos un consum mai bun, hihihi! 7.4 în oraş, faţă de cei 7.8 ai lui).

Ovcors că am folosit-o ca o femeie! Am apreciat butoanele de pe volan (8 la număr), m-am entuziasmat ce frumos se văd luminiţele (bicolore!) de pe bord când intri în pasaj, m-am bucurat când am descoperit usb-ul la care mi-am conectat player-ul şi-am ascultat muzica mea. Am deschis portbagajul şi-am verificat unde-i roata de rezervă, da? M-am îmburicat când oamenii din  autobuz s-au zgâit la ea, că-i simpatică şi are fund bombat.

A fost primul proiect gândit de mine, am contactat dealerul (Grazie, AutoItalia!), am contactat agenţia pentru darurile bloggeriţelor (Arigato, Colour!) şi mi-a ieşit cum nu mă aşteptam de frumos. Am avut un GPS personal vorbitor şi amuzant, care ştia să schimbe şi piesele care nu-mi plăceau (xoxo KorinaMS), am cadorisit fetele, am bătut Bucureştiul în lung şi-n lat şi iar în lung şi-n lat încă un pic (băi, că mare-i!) şi cu ocazia asta l-am mai şi învăţat niţel (că RATB-ul nu ajunge în locurile în care am ajuns eu).

M-au ajutat senzorii de apropiere să evit un accident prostesc în parcare (dădeam cu spatele şi m-am asigurat în oglinzi, dar maşina care urma să treacă pe lângă mine n-a putut fi localizată că se ascunsese undeva în punctul mort), dar a început un bibibibibibip care m-a salvat. Am condus pe modulul ECO şi mi-a plăcut şi sistemul Start and Stop (motorul se oprea la semafor pentru o experienţă auto cât mai puţin poluantă, iar la apăsarea ambreiajului o ia din loc iar.

Nu mi-am făcut griji că uit farurile aprinse sau orice altceva ar putea să-mi consume bateria, în momentul în care scoţi cheia din contact se opreşte tot tot tot.

Schimbătorul de viteze era poziţionat mai sus (integrat în planşa de bord) şi mi s-a părut mult mai comod.

Cele mai drăguţe portiere pe care le-am văzut eu până acum, cu mânere incluse în rama uşii. Iniţial am avut impresia că e în două uşi şi căutam mânerul de la scaune să-mi introduc pasagerii (blondă, ce să mai!).

Şi Auraş voia să mă scoată de la volan ca să intre în spate, crezând că-i în două uşi :)

Singurul regret e că nu am apucat să o văd la drum lung, în oraş a fost cuminte, nu te bagă în scaun când accelerezi (eu conduc de regulă un Renault Laguna cu un motor un pic mai puternic), aş fi fost curioasă cum se comportă când o aşterni pe autostradă.

Şi acum, povestea #lanciagiftrace

Ne-am distrat (dar ne-am jucat frumos, am respectat regulile de circulaţie, n-am agăţat niciun băiet în trafic) şi abia aştept să repet experienţa!

 

No Comments

Join the conversation and post a comment.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Mașina ideală de blogger | razvanbb - [...] Cu GPS pentru Anne. [...]

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie