Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Liceenii salvează Marele Ecran

Posted by on 22 April 2014 in De zi cu zi | 1 comment

Liceenii salvează Marele Ecran

Am scris acum câteva săptămâni un articol în care deplângeam, oarecum, soarta cinematografului de provincie, în general, și al celui din orașul meu, Piatra Neamț, în particular.

Între timp s-a produs minunea: un elev de liceu pe care l-am cunoscut la Filmul de Piatra, în 2012, s-a hotărât să salveze Marele Ecran.

“Am fost la film, în februarie, cu o persoană dragă mie. În afară de noi, mai era o singură persoană în sală. Era un frig cumplit, ne-am învelit cu pături şi am început vizionarea filmului. Peste câteva minute, o doamnă tare drăguţă, angajată a cinematografului, a venit în sală şi ne-a întrebat dacă dorim un ceai cald. Bineînţeles că am acceptat. A revenit cu un ceai extrem de bun. Am rămas impresionat de căldura sufletească a acelei doamne şi mi-am dat seama că angajaţii cinematografului chiar pun suflet şi fac tot ce pot pentru a păstra acest cinematograf în viaţă. Mi-am spus că trebuie să fac şi eu ceva pentru cinematograful din oraşul meu. L-am cunoscut pe domnul Purice şi i-am propus ideea de a încerca să adun cât mai mulţi prieteni la film, pe 11 aprilie.”

Salvati Marele Ecran

Întregul articol: http://totb.ro/un-licean-aduce-oamenii-la-film-pentru-a-salva-cinematograful-din-orasul-lui/

Pagina evenimentului.

Bravo, Ionuț!

One Comment

Join the conversation and post a comment.

  1. marius

    Ce nevoie avem noi de Panoramic, ne-a făcut Ştefan telegondolă care merge toată ziua în gol….

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie