Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Lizeanu nu-i un loc bun sa-ti faci abonament la RATB

Posted by on 16 November 2010 in De zi cu zi | 7 comments

Pentru că stimabilele şi prezentabilele doamne Caterina Tocaciu şi Cornelia Măriuca Militaru sunt cam neinstruite în ceea ce priveşte relaţiile cu clienţii. Şi pentru că s-au adunat plângeri de la plusieurs personnes, iată că scriu ce mi s-a întâmplat mie:

În această nefastă dimineaţă de 16 noiembrie, subsemnata a trebuit să facă prima din multiplele vizite necesare unui control stomatologic. După ce că eram într-o stare destul de căcăcioasă la orele 10:15, a trebuit să-mi reîncarc cardul RATB, pentru că am norocul să mă ia de fiecare dată cineva la întrebări (că după ce am urcat în tramvai a venit controlul, asta-i altă poveste). M-am prezentat la tanti Măriuca ce stătea în cutia ei antifonată şi vorbea de zor la telefon. Cum la ea în cutie e cald şi bine şi la mine în intersecţie e zgomot şi e accidente, tati!, nu am auzit (deşi eram boldită în geamul în care mă vedeam tot pe mine că bătea soarele şi eram cu urechile ciulite, doar-doar mi-o cere vreun act în plus or mi-o pune vreo întrebare – că ştiu că astea-s nevricoase şi se nervează un-doi) cum mi-a cerut buletinul. Continuând să vorbească la telefon, îmi urlă Buletinu! Buletinu, eu îmi cer scuze că nu m-am boldit şi ciulit suficient încât să detectez mişcarea din cutia antifonată şi cu geamuri fumurii şi tanti Măriuca reia procedura. Îmi dă înapoi buletinul, restul şi legitimaţia de reducere şi-şi vede de treabă. Eu rămân în faţa geamului aşteptând cardul, care nu mai venea. După câteva secunde, îndrăznesc: Nu vă supăraţi, cardul nu mi l-aţi dat. Răspunsul a venit burzuluit şi fulgerător: Da` ce, vrei să-l fac cu gura? (gest) Nu vezi că procesează aici?

Nu, tanti Măriuca, nu vedeam că procesează că-mi vedeam propria moacă. Şi nici pe matale nu te auzeam că nu erai interesată de mine şi scuză-mă, dar stai într-o cutie antifonată. Şi dacă mai ţipi o dată la mine n-o să rămân la fel de drăgălaşă.

Colega lu` Tanti Măriuca, Caterina, pe numele ei de fată, mi-a făcut o figură şi mai frumoasă. La acelaşi ghişeu m-am dus să îmi încarc cardul şi să întreb începând cu ce dată se vor scumpi abonamentele (era vorba că se vor scumpi, tocmai ce crescuse preţul abonamentelor Metrorex). Răspunsul a fost: Da` ce-s io, vrăjitor? De unde să ştiu?

Păi lucraţi pentru RATB. Şi de ce controlorul vine chitit spre mine să mă ia la puricat şi nici că-i pasă de boschetarii care tot cerşesc cu nesimţire şi împut tot tramvaiul că da, e greu fără ochi? Dacă tot avem preţuri şi anunţuri în care îndemnăm călătorii să plătească o călătorie, că aşa-i civilizat, păi hai să fim civilizaţi, nu?

Se aude, RATB?

7 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. Ionut Bunescu

  Bre, nu tre sa platesti amenda, daca nu sunt cu jandarmi [ei au voie sa te legitimeze] poti sa cobori frumos unde ai nevoie.

  PS: Parca aveai propriul domeniu :-?

  • theannemarie

   Dacă nu mă citeşti cu atenţie, of, of. RockPublicity.ro rămâne pentru ROCK PR (şi nu am mai apucat să scriu deocamdată), iar TheAnneMarie rămâne pentru blogăreală de zi cu zi :)

 2. gaby

  Cel mai prost loc posibil de a-ti face un abonament!!

 3. Stefan

  Problema cu domnitele irascibile din spatele cutiei de carton e in voga peste tot, aici incluzand si Cluj Napoca. New blog in my town, o sa il citesc si diger cu grija. ;)

Trackbacks/Pingbacks

 1. Tweets that mention Lizeanu nu-i un loc bun sa-ti faci abonament la RATB « TheAnneMarie's Blog -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by Bogdan Popescu ✔, Anne-Marie Chelariu. Anne-Marie Chelariu said: RATB si nesimtirea de…
 2. Ameninţări de control de la RATB « Michiyuki – drumurile unui pelerin îndrăgostit - [...] de asta, o să fac o treabă mai puţin plăcută, anume, preiau iniţiativa lui Anne (Annei?!) de a povesti…
 3. Ameninţări de control de la RATB | Wafu – miez japonez - [...] de asta, o să fac o treabă mai puţin plăcută, anume, preiau iniţiativa lui Anne (Annei?!) de a povesti…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie