Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Măi băiete!

Posted by on 9 January 2013 in De zi cu zi | 5 comments

Măi băiete!

O să am, la un moment dat, un băiat. Și-o fată, dar ăla e alt articol. Un băiat căruia o să-i bag în cap, ca o mamă mișto ce-o să fiu, următoarele, în ordine aleatorie:

1. Mă băiete, încearcă să f**i cât mai mult. În primul rând pentru că e sănătos, în al doilea rând pentru că e important, în al treilea rând pentru că trebuie să știi cum s-o faci pe iubita cu care vei rămâne să-ți strige numele ca în videoclipurile cu rapperi.

2. Mă băiete, e imperios necesar să profiți de femeile bătute-n cap. Alea care ți se oferă pe tavă. Alea care se îmbracă urât, cu animal print și iegări. Și sclipici și cizme cu dantelă. Bine, folosește protecție, dar profită. Poate unele se și îndrăgostesc. Nu-i bai, le mai trezești la realitate.

3. Poartă-te frumos cu mama ta, chiar și atunci când o să-ți zică: mă băiete, Maricica asta de ți-ai ales-o e din categoria ălora de care trebuie să profiți, că e bătută-n cap. Dar mama o să îți respecte decizia, că și ea o fost tânără și cu inima învolburată.

4. Mă băiete, fii deștept. Isteț. Citește, ascultă muzică bună, învață să faci un sport (bine, asta o să îți pună la dispoziție ai tăi, o rachetă de tenis, un bazin de înot, o minge de baschet, o pereche de patine, niște schiuri, poate un pian). Învață să dansezi. Învață și-o poezie. E important pentru fata aia cu care o să vrei să rămâi (sper că nu cu aia bătută-n cap).

5. Învață să gătești. Să șofezi. Să alegi un restaurant. Să faci un compliment. Cască ochii la ce fac părinții tăi.

6. Iubește-ți bunicii, respectă-i și vizitează-i des.

 7. Să-ți dorești să vezi lumea, nu să porți blugi nu-știu-de-care sau să conduci mașini.

8. Nu te grăbi cu viața. Ia-le pe rând. Pentru faza asta, iară, folosește protecție.

9. Fii bun. Și blând. Și sensibil. Și frumos. Și atent la tot și toate.

(to be updated)

Da, articol inspirat de aici.

5 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. Sandra

  Dear, aia cu animal print si iegari nu mi se pare potrivita pentru niciunul din viitorii nostri baieti (si eu vreau baiat). Invata-l de bine, dar parca asta cu ”tot ce prinde” ma va transforma intr-o mama paranoica. Fara bagaboante cu animal print si iegari cu sclipici, de restul poate sa profite :).

 2. Kathy Bates

  O femeie care vrea să aibă la un moment dat un băiat (sau mai mulţi, ca Baba Vrâncioaia) şi o fată ar trebui să se gândească de 2 ori înainte de a amesteca mesajele:

  1. “Încearcă să f**i cât mai mult” venit din partea unei femei e foarte relativ – “încearcă să f**i cât mai multe” era mai clar. Ca în bancul cu sexologul şi sfatul lui “făceţi-o de 10 ori pe noapte”, pacientul Dorel întrebând imediat “cu aceeaşi femeie sau cu 10 diferite, domnu’ doctor?..”

  2. “Profită” şi “se îndrăgostesc” nu au ce căuta în aceeaşi frază. Şi Dorel crede că “profită” de atitudinea Marghioliţei cea sexy. Până îi toarnă un bebeluş şi l-a legat definitiv de ea. Ar fi trebuit să îşi pună întrebări încă de când el îi spunea “am găsit un bilet ieftin de weekend la Viena” şi Marghioliţa îi răspundea că ea ar vrea în weekend la bunica de la ţară.

  3. Experienţa demonstrează că sfatul “citește, ascultă muzică bună, învață să faci un sport” se aplică numai unei fete. În 9 cazuri din 10, dacă Marghioliţa are de ales între 2 Dorei, unul care citeşte, ascultă muzică bună şi exersează şi celălalt care îşi trage mucii şi mănâncă şaorma, o să îşi pună problema că ăla cu şaormele vine cu banii acasă, să îşi plătească împreună ratele, şi nu-i cheltuie pe abonament la sală şi pe set de boxe 7.1

  4. “Cască ochii la ce fac părinții tăi” are sens când părinţii au fost oameni cu şcoală. Când şcoala s-a făcut la uzină şi materialul didactic era cilindric, transparent şi avea o Săniuţă pe el, ar trebui să caşti ochii oriunde altundeva.

  5. “Ia-le pe rând, cu protecţie” n-o putea spune decât o femeie şi de auzit ar fi auzit în primul rând tot o femeie. “Sunt cu Dorel”, “am prieten, pe Gigel”, “anul trecut am fost cu Costel şi anul ăsta sunt cu Florinel”. Pe rând, pe rând, dar fiindcă femeia e femeie şi femeia româncă e întotdeauna mai feminină decât suratele ei de prin alte părţi, tot relaţie se cheamă că e, sau trai împreună, cu fiecare din ei.

 3. anatati

  Na, ca aici nu-s de acord :) Ca mama de baiat (soacra mare absolut in toata regula) stiu sigur ca-l voi invata sa nu profite niciodata de nimeni si mai ales nu de o femeie. Indiferent ca e in animal print sau intr-un taior bleu ciel. Pe principiul “rau faci rau primesti…” mi-ar fi suficient sa stie sa le aleaga si sa nu atrqga de niciunde ganduri negative, alea te impovareaza… Think about it :)

 4. nimeni altu'

  Mama mama de ce ne mai plangem de barbatii din ziua de azi daca femeile le dau astfel de sfaturi?:))Gandeste-te cand unu’ si-a batut joc de tine si mai gandeste-te daca o sa ai fata cum ar fi sa isi bata unu’ joc de ea.INAINTE SA SCRII ARTICOLE GANDESTE.No offence!

 5. Zoe

  Foarte de prost gust, dacă nu e la mișto. Și atunci e un mișto ieftin, moldovenesc (scuze, dar…).
  Nu înțeleg de ce unele femei trâmbițează că s-au săturat să fie tratate aiurea și degradate de bărbații porci, ca după aia să spună foarte clar că și-ar educa băiatul să fie chiar unul dintre porcii ăia. Cocalar cu acte în regulă. În loc ca băiatul să fie învățat să ‘profite’ de fetele cu egări sclipitori și haine leopardate, ar trebui să i se spună să le evite. Cum să facă diferența între o femeie de calitate și una care nu merită.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie