Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Mar Nero. O prietenie caldă

Posted by on 15 September 2010 in De zi cu zi | 3 comments

Două personaje feminine extrem de puternice, foarte bine conturate, calde, care ajung la tine mult după ecran.

Am înţeles că-mi place când într-un film cu asemenea subiect italienii ajung să ne vorbească de bine. Scena în care Gemma laudă felul în care o pupă Angela mi-a rămas în minte. Am mai înţeles că unele clişee ies foarte bine când sunt niţel întoarse pe dos. Şi că în România nu îţi permiţi să-ţi laşi nici slujba, nici bărbatul.

Din Q&A-ul de după am înţeles că unii actori sunt atât de buni încât pot lumina pelicula cu roluri tare mici. Că filmele te fac să nu ai nevoie nici măcar de auz or de aceeaşi limbă ca să te înţelegi cu celălalt. Că italienii nu ne vânează mişcările greşite şi că nu vin să ne viziteze doar pentru a-şi confirma prejudecăţile.

Eu nu văzusem trailer-ul, nu ştiam la ce să mă aştept, aşadar am lăsat filmul să-mi spună povestea. Nu vreau să vă divulg mare lucru, e un film plăcut, făcut din pasiune, bazat pe o poveste reală. Ataşamentul faţă de o persoană nu ţine cont de vârstă or probleme de stat. Mergeţi de-l vedeţi, începând cu 17 septembrie.

Mulţumesc pentru invitaţie Cristina şi Tabu.

3 Comments

Join the conversation and post a comment.

  1. Adina

    nu-l vazui inca :P da’ mi-ai amintit de Eden à l’Ouest :)

Trackbacks/Pingbacks

  1. Strangers on the Net » Mar Nero: durerea şi prietenia româno-italiene - [...] Anne [...]
  2. Mar Nero, vizionarea pentru bloggeri | Dan Tănăsescu - [...] la eveniment au mai scris despre Mar Nero: Cristina Bazavan, George Hari Popescu, Claudia Tocilă, Anne Marie, Corina-Maria Scheianu,…
  3. Mar Nero- tratament pentru ranile făcute de mass media « Zapacita - [...] mai scris: KorinnaMS, Claudia Tocila, Theannemarie, Toma [...]

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie