Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Mini pițe

Posted by on 21 May 2014 in De zi cu zi | 1 comment

Mini pițe

Măi fetițelor, fătucilor, fetișcanelor, domnișoarelor, nu vă mai sluțiți în halul ăsta, vă rog eu.

Mor câte un pic când văd puștoaice de clasa a IX-a sau a X-a cum își fac niște sprâncene absolut hidoase, vopsite, artificiale, cum își umflă boticul și-și scot țâțicile la vedere și poartă colanți cu tocuri, ca să atragă atenția.

Oare di ce? Di ce ne punem smacuri ieftine pe fețișoarele proaspete cu ten frumos și tânăr încă de la vârsta asta? OK, înțeleg că nu mai merge aia cu Trăiți-vă copilăria!, dar măcar păstrați-vă trăsăturile vârstei cât mai puteți. Aveți timp de Ruby Rose și bluzițe mulate când o să vă părăsească prima iubire și o să hălăduiți în cluburi dubioase în căutarea demnității și-a afecțiunii de-o noapte, ca rebound.

Nu pot pune fotografii aici, că le încalc drepturile, dar vă rog să mă credeți pe cuvânt că am așa de multe exemple în lista de prieteni de pe Facebook! Eu știu ce făceam într-a noua. Mă îmbrăcam larg ca naiba, aveam o freză de cuc plouat și îmi petreceam zilele în sala de festivități, cu trupa de teatru.

Am purtat prima oară tanga în clasa a opta (oversharing, I know!), și am simțit că-mi face cineva un wedgie din ăla ca la Cartoon Network toată seara. Sprâncenele nu mi le-am vopsit niciodată, în cluburi n-am umblat până să merg la facultate și, într-adevăr, mi-am dorit să fiu mereu în centrul atenției, dar am găsit alte modalități.

În fine, sunt o babă comunistă, dar mi se pare exagerat ca un copil (că la 14, 15, 16 ani ai mintea-n cuiul casei) să fie lăsat să se sluțească în halul ăsta și cred că ține de intervenția părinților. Aș găsi o metodă prin care să îi explic mini-pițipoancei că dacă vrea să fie cool va trebui să fie ea însăși, nu o copie a pipițelor de turmă. Îmi dau și eu cu părerea, că n-am copii, dar i-aș tunde sprâncenele alea hâde când doarme!

Pe de altă parte, mai avem o speranță: sunt mândră de verișoara mea, Mara, care la 14 ani e normală. Arată ca un copil de 14 ani și nici nu pare să vrea să crească prea curând.

booboo

One Comment

Join the conversation and post a comment.

  1. Elis

    Bine zici , Anne! nu sunt frumoase acele fete care de la varste destul de fragede (zic eu ) sa se machieze si sa se remodeleze in toate felurile posibile . Imi e mila de acele fete . :/

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie