Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Misterul Zilei Z

Posted by on 6 February 2012 in De zi cu zi | 14 comments

Cum sună asta a titlu de roman poliţist :)

Aţi aflat între timp ce-a fost #ziuaz şi pentru ce s-a făcut atâta teasing, nu? Dacă nu, scurt, ZiuaZ a fost pentru lansarea Zonga, aplicaţie pe care încă nu am încercat-o, dar am de dat trei invitaţii :) E un fel de youtube cu grooveshark, dar implementat de noi, la noi. Asculţi muzică, îţi faci playlist-uri, urmăreşti prieteni, ţi se fac recomandări în funcţie de ce asculti, na, the usual.

Nu vreau să bat apa-n piuă pe tema asta, daţi un Zonga pe Google şi-o să vă lămuriţi mai mult decât aş putea eu să vă lămuresc într-un articol.

Vreau să vorbesc strict de petrecere. Pe mine m-a invitat Cristina Bazavan, care a gândit o petrecere liniştită şi extrem de chic cu tema Rat Pack. Am fost invitate numai femei şi ne-am luat rolul în serios. Am căutat costumaţii, am cumpărat rochii, am cercetat trend-ul anilor respectivi, am reascultat Frank Sinatra şi Dean Martin. La intrare am primit port ţigaret, mărgele şi mănuşi lungi negre.

Am întârziat la petrecere din cauza unui colocviu şi a taximetristului care nu ştia nicio stradă (se apucase de zece zile de taximetrie şi era bătut în cap cu leuca), iar când am intrat m-am speriat un pic de câtă lume era deja adunată, de cât de zgomotoşi şi coloraţi erau colegii mei bloggeri. Câteva feţe noi şi câteva feţe pe care mi-era imposibil să le disting sub peruci şi ochelari şi am zâmbit şi eu prosteşte când treceam pe lângă unii-alţii care dădeau bineţe.

Camera Rat-Pack era aşa fain luminată şi cam singura în care puteai să porţi o conversaţie. De aceea lumea se tot retrăgea aici pentru networking. Şi pentru că aveam canapele şi oglindă, fetele îşi mai aranjau un voal, o fustă deranjată de la prea multe piruete.

Nu mi-a plăcut tare mult muzica. Nu s-a respectat tematica. N-am auzit pic de Frank Sinatra sau muzică din Anii Rat Pack. Cu atât mai puţin If you`re going to San Francisco sau alte cântece hippie. Cu toate că la un moment dat erau DJ diferiţi în fiecare încăpere. Apoi a fost Joi. Lumea s-a cărat rapid. A doua zi toată lumea trebuia să se prezinte la raport.

Pentru cele trei invitaţii pe Zonga am nevoie de un răspuns la întrebarea: Care a fost prima casetă audio pe care ai cumpărat-o şi de câte ori ai ascultat-o? Cele mai faine trei răspunsuri primesc invitaţie.

credit foto: Cristian Şuţu

14 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. Laura

  Intrebarea asta mi-a trezit amintiri tare placute…ce vremuri…
  Prima caseta cumparata de mine a fost a celor de la Genius, primul lor album, pe care il derulam cu creionul de mii de ori si il ascultam de cate ori prindeam casetofonul lu` fratemiu uneori terminandu-se si cu bataie. (asta nu mai e amintire placuta :-s )
  Cand mi au luat ai mei un walkman eram cea mai fericita :))

 2. Ancuta Lebada

  In my case, Ambra si Rednex :D

 3. Ancuta Lebada

  Ambra Angiolini – pe vremea mea scotea casete doar cu numele Ambra. Avea si emisiune pe Rai1.

  Exemplu de ce canta – http://www.youtube.com/watch?v=qnFRwgfXSlE

 4. iulia

  Buna Anne,

  Prima caseta cumparata de mine a fost un album a lui Bryan Adams (cred ca era un Greatest Hits, pentru ca avea toate hiturile alea pe care le stim:), inclusiv celebra “All for love” featuring Sting si Rod Stewart). Si-am ascultat-o in continuu, pana cand s-a rupt banda:) Cred ca inca o mai am pe undeva…

 5. camil

  bună întrebarea cu prima casetă, trebuie să scormonesc ceva prin memorie – cred că e vorba de o casetă cu Queen – best of, cumpărată prin 1997-1998 (neoriginală, desigur)
  PS nu e pentru invitație, am fost joi seara „La scena” :)

 6. Mihai grigorescu

  sa intru in hora.:)

  si uite asa mai scot la iveala amintiri din copilarie, si chiar vorbesc de copilarie, :)..prima mea caseta?… era ‘the doors’, furata de la un amic, normal, prea mic sa’mi pot procura altfel astfel de muzica pe timpul ala. numele albumului chiar nu mi’l mai amintesc….ce drak s’o fi ales de caseta aia?la ce o ascultam? la un dublucasetofon procurat cu greu de mama de la centrocop..:)

 7. Roxana

  Prima mea caseta cumparata, dupa toate celelalte pe care le inregistra tata, inca nu mi-e clar cum (se auzeau bine), a fost una cu Scoala Vedetelor :))
  Si am invatat-o pe de rost, deci numarul de ascultari… fara numar!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Campaniile saptamanii 30 ianuarie – 5 februarie din blogosfera romaneasca | refresh.ro - [...] Dorombach, Dragos Schiopu, Ionut Bunescu, Diana Oancea, Daniel Papa, Bogdan Epure, Andreea Burlacu, Anne-Marie Chelariu si Alina [...]

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie