Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Moş Crăciun nu e ca dragostea

Posted by on 14 November 2012 in De zi cu zi | 7 comments

Moş Crăciun nu e ca dragostea

Mă îngrijorează o situaţie: tot mai puţini oameni mai cred în dragoste, în relaţii, în monogamie. Poate-s eu prea tânără, dar, oameni buni, dragostea nu e ca Moş Crăciun, de la o vârstă îţi bagi picioarele. Serios.

Văd afirmaţii din astea: dragostea durează trei ani, cinci luni, un an şi opt luni. Păi cum adică?

Oamenii deştepţi îşi lungesc dragostea fără să li se lungească urechile, pe cuvânt de moldoveancă. (breee, cuvântu` moldovinesc îi serios!)

Nu zice niminia că-i simplu să împarţi baia, patul, masa, mâncarea, năcazu şi durerea tătă ziua, 365 de zile pe an, mulţi ani sănătoşi de-amu încolo. Şi nici că există cartea ceea scrisă de vreun american ce se dă isteţ or de cercetătorii britanici, care garantează dragostea veşnică şi focu-n chept, dară aşa de uşor poţi evita nişte porcărele dacă eşti isteţ!

1. Ai fost ţăran? Ai făcut o glumă deplasată? S-o schimbat a ta la faţă? Cere-ţi scuze rapid, întreabă ce-o fost aşe deranjant, ascultă şi evită pe viitor.

2. Fă cumva să aveţi băi separate. Iubire, iubire, dar o dată pe lună ne mai epilăm, mai avem un ritual de pigulit moaca, mai vine şi ziua ceea în care trebuie să părăseşti incinta, mai sunt cosmeticele pe care nu vreau să le uzi când faci duş, etc.

3. Dă-ţi timp cu tine, în altă cameră. Da, e super simpatic să lucrăm din pat, cu laptopul în braţe, dar o să vină ziua aia când îi mai sănătos să ne evităm, să ne holbăm în Interneţii proprii şi ne vedem mai încoloşa în camera comună :)

4. Nu lăsa elefantul din cameră să coexiste cu voi. Îi o problemă mare, măruţă, măricică? Apăi nu lăsa aluatul la dospit, ie şi despică firu-n cinşpe şi nu mai ţine pâclişa ceea de supărare în matale, că nu vrem riduri înainte de vreme. Noroc că-s vorbăreaţă şi iute la mânie (iar prin iute se înţelege mă aprind ca artificu` şi mă sting ca un chibrit în faţa suflării gerului de Anu` Nou. Adică repede.

5. Bagă-ţi, implementează-ţi, înfiletează-ţi un buton de restart. Nu deveni prea confortabil cu omul ăla de lângă tine. Poate că e mai natural să te uiţi din când în când la partenerul tău ca la un musafir, ca la un străin din ăla pe care vrei să-l impresioneazi, că na, încă e sexy şi încă te face să râzi şi te uimeşte. Ştii tu, să nu se ajungă la aia cu “taking him or her for granted”

6. Provocările. Experimentele. Joculeţele. Olecuţ de gelozie indusă. Eu zic că-i bine.

 Şi haideţi, băi, ştiu că suntem o societate defectă şi că poate nu aveţi toţi exemplul ăla de cuplu care e de x ani împreună şi încă sunt mişto de tot şi-ţi vine să ţi-i faci poster, dar, papucii mă-sii, dacă gândim toţi aşa căcăcios, că dragostea oricum durează x vreme, ce să mă mai strofoc, nu ajungem în Nirvana.

Şi, credeţi-mă, Nirvana e mişto. Sunt eu acum în ea. Vă salut de-aici!

7 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. Claudia

  Lovely, moldoveanco! Ai scris pe sufletul (si glasul) meu!

 2. Jocul orb -Olivia

  Da, da… Corect si dupa parerea mea. Inclusiv punctul 5. cam asa: Stiu ca vrei sa fii iubita/a pt esenta ta indiferent de cum te comporti dar nu testa prea des situatia asta. Da restart, ai grija de tine si de cum te comporti cu celalalt si lasa minima rezistenta pentru situatia in care chiar nu mai ai rezerve. Cel putin o data in viata se va intampla si asta si ar fi bine ca your significant other sa nu fie deja satul/a.

 3. Alexandra

  Daca ti-e in Nirvana precum e mesajul din imaginea postului, atunci iti cunosc fericirea :)

 4. Raluca

  La faza aia cu modelul de cuplu; uite eu nu am avut de-ăsta dar s-o prins de mine amorul de durata. Acu cand deschid gura si zic ca am 11 ani de relatie se uita tăți strâmb la mine :) Dar trebe muncă bre, iar unii îs leneși rău.

 5. QwRt

  De câți ani zici că ești în Nirvana? Când văd sfaturi de-astea de la oameni de nici 30 de ani (sper că nu greșesc) parcă-mi vine să zic pas. Sfaturile astea stau bine în gura protagoniștilor unei nunți de argint. În gura unei blogărițe tinerele, fie și moldoveancă, parcă au tendința să transforme gura cu pricina în ciocul unui papagal.
  De la matale vreau s-aud sfaturi cum să carpe diem, cum se-agață, cum să nu te lași agățată, cum să începi aprofundarea unei relații etc. La capitolul ăsta pot zice că sfaturile astea vin și din altceva decât condei!

 6. Mariuca

  Fain articol Anne-Marie! Cred ca e primul in care ai pus scortisoara, coaja de portocala si ai fiert-o indeajuns incat sa fie textul tau precum vinul cald intr-o cana aburinda-n mainile noastre. Parfumul e minunat!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie