Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Motivaţia de Luni

Posted by on 31 March 2014 in De zi cu zi | 4 comments

Motivaţia de Luni

Din partea unui om care s-a mutat din Bucureşti (după şase ani) în Alba Iulia (de 9 luni) şi nu are un job stabil de tot atâta timp, continui tot pe ideea: fă ceea ce simţi, oricât de dese ar deveni momentele în care te panichezi că poate nu ai cum să mergi anul ăsta în concediu, că poate trebuie să renunţi la a mânca în oraş la fel de des precum o făceai înainte, că poate ar trebui să te angajezi, ca tot omul, ca să vină salariul ăla de care ai nevoie, nu te plafona.

Eu cred că dacă renunţi la ce ai în tine şi te resemnezi, te îmbolnăveşti şi de dor, şi de oboseală şi stres. Dacă nu e pentru tine genul de viaţă pe care-l 80% dintre oamenii care te înconjoară, nu o face. Ţi se adună doruri pentru weekend, dar şi ore de nesomn, ţi se adună boli şi facturi eliberate de medici, aşa că banii ăia pe care îi aştepţi la final de lună se duc de pe mere, pe pere. Dar e doar opinia mea personală, cu care mă simt bine şi pe baza căreia am luat decizia de-a reveni în Capitală doar pentru proiecte punctuale, nu pentru o viaţă stabilă acolo.

Nu câştig bani în Alba Iulia în acest moment, dar am găsit multe lucruri imateriale care compensează lipsa unui venit constant. Money will come, deşi uneori simţi că n-o să prinzi ziua aia şi că o să trebuiască să faci un mare, mare compromis ca să supravieţuieşti.

“An amazing thing happens when you get honest with yourself and start doing what you love, what makes you happy. Your life literally slows down. You stop wishing for the weekend. You stop merely looking forward to special events. You begin to live in each moment and you start feeling like a human being. You just ride the wave that is life, with this feeling of contentment and joy. You move fluidly, steadily, calm and grateful. A veil is lifted, and a whole new perspective is born.” Jes Allen

 Nu renunţa, pur şi simplu :) You`ll get there.

4 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. Jubi

  So true! Motivational Monday sounds good today!
  Poate ar trebui sa dezvolti ideea Anne! In ultima vreme dau tot mai des peste oameni care iau asemenea decizii. Sunt sigura ca mereu exista oameni care iau decizia de a-si recapata libertatea, doar ca in ultima perioada eu am dat peste tot mai multi, poate si datorita faptului ca ma macina acest gand de ceva vreme…

 2. Sara

  Partially true. Cum plătești chiria + facturile dacă nu ai un job, ești singură și nu te ajută părinții? Sunt unele cazuri în care chiar poți face ce vrei, dacă îți permiți. Dacă nu îți permiți, nu ai cum să fii liberă ca pasărea cerului, așa că încep compromisurile :)

 3. Moog

  Foarte tare! Exceptia care confirma regula.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie