Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Noul tip de Having Fun

Posted by on 2 September 2013 in De zi cu zi | 2 comments

Noul tip de Having Fun

Aoleu, aoleu, aoleu.

Da, e un început bun pentru a descrie noua perioadă prin care trec. Și sunteți îndreptățiți să ziceți Ehe, târziu, Chelăreaso, târziu, eu la vârsta ta deja atinsesem Nirvana de trei ori. Și nu cu lingurița.

Destul cu introducerea. Situația-i așa: mi-am dat seama că mi-am schimbat, aproape pe nesimțite, modalitatea prin care I have fun. Adică simt deschiderea aia și bucuria sufletească atât de intensă de-mi dau și lacrimile, uneori, nu atunci când ciocnesc o nouă halbă cu prietenii la terasă or când dăm pe gât al treilea shot și începe și piesa noastră preferată în club, ci… atunci când e vorba de mobilat mansarda. Eu simt că am prea puțină mobilă și prea mult loc. Zău. Iar durerile de cap nu-s de la prea mult, ci de la curent, de la șuieratul vântului printre urechi.

Nu mă înțelegeți greșit, nu arunc la coș vechile obiceiuri de distracție și nici nu-i blamez pe cei care-și găsesc energia în practicarea lor. Nu m-am pocăit nici eu. Cu o sutică de Iegăr m-oi mai pune și eu în cap, dară!

Dar liniștea și exaltarea (cu toate că par antonime) pe care le-am simțit participând la câteva dezbateri revelatorii din ultimele zile mi-au deschis și mai tare apetitul pentru hăpăit biblioteci, rumegat idei și căutat numai compania distinsă a oamenilor pe care nici nu știu să-i abordez.

Am tot scris pe unde am apucat că îl iubesc tare pe Dan C Mihăilescu, că-l consider adorabil și îmi unge rotițele de fiecare dată când citesc un interviu, îl ascult sau îi recitesc cărțile. Ei, e incredibil cât de MAI OM mă face senzația asta.

 Aleg, la 25 de ani abia împliniți, să-mi locuiesc altfel castelul, cu mai mult respect, mai rotund, mai puțin grăbit, mai periat de superficialitate.

Și acum, în încheiere: am eu impresia sau avem prea puține prilejuri de a-i asculta pe cei care încă scriu și gândesc bine în România?

2 Comments

Join the conversation and post a comment.

  1. Silvia

    Sunt întru totul de acord cu tine. Așa simt și eu de ceva vreme și e frumos să vezi că mai sunt și alții care gândesc și simt la fel.
    Prilejuri nu sunt multe dar, nici puține. Pe de altă parte, astfel de oameni sunt puțini la număr dar, ușor ușor, ne înmulțim.

  2. Moog

    Asculta sfatul unui batarn. Niciodata nu ai prea puțină mobilă și prea mult loc. De la ideea asta si pana la nebunie nu mai e decat un pas. Mic. Mic de tot!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie