Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Nu-mi place să merg la piaţă

Posted by on 3 July 2012 in De zi cu zi | 7 comments

Nu-mi place să merg la piaţă

Şi mă sacrific doar ca să-mi documentez postări pentru blog :)

Mă reperezi uşor în forfota aia: eu sunt fătuca dezorientată care cască ochii la vânzoleala din jur, care-i atentă la ce se strigă, cum se vinde, cum miroase totul, cum sunt îmbrăcaţi oamenii, cum are băbuţa de la brânzeturi boneta prinsă pe cap, ce scrie pe tarabe (odată am văzut la un moşuleţ scris “5 lei fundu” pe-o bucată de carton), cum se numesc societăţile şi barurile (ieri am văzut barul SCUZA) şi tot aşa.

În rest, nu-mi place deloc. Că-s destul de mizerabile pieţele pe la noi, că-s mirosuri combinate vara, că nu-mi place presiunea negocierii şi toată chemarea asta “Haideţi, domnişoară, ieftin, ieftin, gustaţi de-aici, vă tai o bucăţică” de nici nu mai ştii încotro să te uiţi şi să te îndrepţi. Nici nu vreau să cresc aşteptările comerciantului, prefăcându-mă interesată de marfa lui, ca apoi să-l dezamăgesc şi să cumpăr fix de la vecin. Plus că mereu simt că mă înjură lumea printre dinţi şi de aia nici nu-mi bag nasul în marfa omului dacă ştiu că n-am a cumpăra.

În supermarket nu e presiune.

foto de la domnul Schmidt

7 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. Mediatorul

  Măcar piața oferă diversitate în produse. Personal, acest lucru mă face să trec mai ușor cu vederea aspectele negative ale pieței. :)

 2. Cristian

  Pai si atunci cine te opreste sa te duci la un supermarket, chiar la 100m de tine e un Megaimage. Eu deobicei cand sunt mai multe de cumparat ma duc in hypermarket, iar cand am mai putin in Megaimage.t

 3. cotos

  Te invit in Baia Mare la piata..Cu siguranta vei avea ce observa..e plina piata pe la noi cu tot felul de lucruri interesante si ciudate :)

 4. Cristian

  Rosiile le iau de la tara (am pus), impreuna cu morcovii, marar, patrunjel. Si in piata oricum trebuie sa cauti rosiile care sa aibe gust, multi zic ca sunt de la tara dar defapt nu sunt.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie