Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Părinții merg la Școala de Internet (P)

Posted by on 16 February 2015 in De zi cu zi | 0 comments

Părinții merg la Școala de Internet (P)

Poate locuiești departe de-ai tăi și vrei să ții legătura cu ei mai des, vrei să vadă ce faci, unde umbli, ce mănânci, cu cine te-ncurci, ca să nu te mai întrebe la telefon. Pe Facebook o rezolvi c-un LIKE: ah, e îmbrăcat. Ah, a pus poză cu pizza. Ah, aseară a ieșit. Ah, e la cursuri, și-a dat check-in.

Dar până ajungi la stadiul ăsta avansat, până ajungi să le trimiți poze pe whatsapp și ei să se înregistreze salutându-te din camera ta din liceu, oh, până ajungi la stadiul ăsta o să te sune. O să te sune cât ești la birou, o să te sune când ești cu papornițele după tine, la cumpărături, o să te sune când ești la școală și o să te sune când abia ai ieșit din duș și trebuie să stai cu părul ud și să explici că pot oricând apăsa pe X-ul ăla roșu sau le vei explica de nșpe ori cum se face Copy-Paste.

Bunicul meu mereu a fost atras de Internet. Anul acesta vrea să și beneficieze de serviciile astea moderne, pentru că i-am tot ținut un training de folosit laptopul (și l-a folosit o vreme cu Windows în germană, beat that!), știe de Google, Facebook, blog, YouTube, scrie corect gramatical și e super curios.

Din 2011 m-a uimit. Atunci mi-am dat seama că-i super hip.

Ajunsesem la bunici și pe masa din bucătărie era întins caietul de notițe al bunicului, în care stăteau scrise, inginerește, următoarele:

Web – platformă de Internet
Facebook – rețea de socializare
Twitter
Google – motor de căutare.

Bunicul se uită la mine și mă-ndeamnă: Să spună nepoata dacă am înțeles eu bine.

Fastforward în Septembrie, 2013:

Bunicu: Anne, tu ai laptopul la tine?
Eu: Da.
Bunicul: Poți să cauți ceva pe Google? Ne-a zis un vecin că apare poza cu Oma (bunica mea) în grădină, la flori.

Eu voi înscrie povestea asta în campania Orange – #parintilascoala, poate reușesc să-i trimit pe-ai mei (pe mama cu bunicul, tata și Oma mea sunt total dezinteresați de net și ce se întâmplă în lumea virtuală) în tabăra organizată în Martie, să învețe mai bine cum se-nvârt rotițele motorașelor de căutare și să-și caute muzica preferată singuri.

Dacă ai întâmplări amuzante cu rude care încearcă să se familiarizeze cu tehnologia, înscrie și tu povestea ta sau spune-mi mie în comentarii, să râdem.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie