Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Plec la bulgari! Bine, și la turci. OK, și la greci!

Posted by on 7 May 2015 in De zi cu zi | 0 comments

Plec la bulgari! Bine, și la turci. OK, și la greci!

Cine mă cunoaște cât de cât știe că-s născută-n căruță. Așa zice Oma mea, că-mi place de când sunt mică să umblu, să vizitez, să mă plimb, să călătoresc. Sunt “ușarnică”. Când m-a sunat Gabi (@psaico) să mă întrebe dacă vreau anul ăsta să-i însoțesc, pe el și pe Ciulea, în #CJX2015, am acceptat din prima.

Știam de anul trecut de proiect, băieții îmi trimiseseră un mail în care îmi povesteau ce vor să facă: 10.000 de km, 16 țări, multe orașe foste Capitală Culturală Europeană, în căutarea de parteneriate strategice pentru Cluj, candidat la ECOC pentru 2021.

Anul acesta Clujul e Capitală Europeană de Tineret și prin #CJX2015 vom încerca să purtăm discuții productive cu reprezentanți oficiali, artiști și producători culturali din alte trei foste capitale europene, culturale sau de tineret, să le aflăm secretele, să le secăm fântânile (că așa au făcut turcii și cu noi, nu?!) și să le vrăjim femeile.

Istanbul foto: highlightstour

Istanbul
foto: turkeychalo.in

Eu voi pleca pe prima bucată de traseu, și anume București-Varna-Istanbul-Salonic. În Istanbul vreau să merg de când am văzut Toate pânzele sus, iar de Varna am auzit din poveștile generațiilor trecute, concedii la malul Mării. În Grecia nu am fost niciodată.

Provocări personale:

voi fi șofer (awesome people de la TNT România ne pun la dispoziție o mașină, iar permis de conducere avem eu și Psaico). Pe traseu sper ca Teo (de la Teo`s Kitchen) să ne prepare gustări care să ne energizeze. Nu? :) Am adunat experiență din călătoria spre Bucovina, 1.000 de km, trei zile. Din Salonic luăm avionul spre București.

Salonic

Salonic foto: galahotels

 

– voi face un fel de daily vlogging, deci e timpul să dai un SUBSCRIBE, dacă nu ai făcut asta încă. Adică filmat pe timpul zilei, editat pe unde apuc, postat seara/noaptea. Vă țin la curent cu toată aventura pe Vlog-ul de Marți, Instagram.

– voi călători cu doi oameni pe care nu îi cunosc prea bine (pe Teo nu o știu decât prin intermediul blogului ei culinar, iar lui Psaico nu îi răspund la telefon), sper să avem muzică bună și chimie.

– voi mânca la localnici, căutăm oameni dispuși să ne hrănească prin eatwith.com și voulezvousdiner.com – am înțeles că medicamentele ne sunt asigurate. Glumesc, sigur o să fie delicios și fără probleme.

varna2

foto: tourist-destinations.com

Vreme bună să avem (și acces la apă caldă pentru duș), că povești adunăm și de distrat sigur ne distrăm! Sper să contribui la bunul mers al proiectului și să se încheie cu succes pentru 2021.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie