Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Portalul

Posted by on 12 January 2012 in De zi cu zi | 15 comments

Portalul

După ce petreci câteva zile bune în provincie te obişnuieşti cu un soi de atemporalitate, dacă nu cu o dilatare a timpului ce nu poate decât să-ţi aducă linişte. Cu toate că te trezeşti după 10 a.m ai parcă vreme şi de mic dejun şi de lălăit pe net şi de ascultat muzică de dimineaţă şi de stat de vorbă cu mama şi de căscat ochii pe geam şi de ieşit pe-afară şi de participat la conferinţele de presă (care mi se par atât de ieşite din tipar, astea provinciale!) şi te uiţi la ceas şi-i abia 13:00! La Bucureşti s-ar fi făcut 16:00 fără probleme.

Nu eşti stresat, te hrăneşti cum trebuie, îţi dispar toate semnele de oboseală de pe faţă, apa de munte îţi curăţă mai bine pielea, nu ţi-o usucă şi nu-ţi aplică niciun coş pe nas, aerul te adoarme seara ca un prunc şi plimbările prin oraş cu căştile în urechi te-au făcut să te trezeşti vorbind: Printre hobby-urile mele se numără plimbările lungi… şi ce mai era :)

Dar deodată Duty Calls şi intri în fibrilaţii. Împachetarea şi la Bucureşti! Trezit şi prins trenul, moţăit incomod şi rememorat zilele atemporalităţii provinciale. Când mă dau jos din tren mă simt cum probabil s-a simţit leul Gică atunci când a fost băgat în cuşcă la Zoo. Nu-mi place agitaţia, murdăria, vorbitul tare, nu mi-e bine, vreau înapoi.

Până intru la metrou. Din momentul în care am intrat în vagon şi mi se vede reflexia în geam când e întuneric în tunel, din momentul ăla îmi intru în Urban Mode. Sunt de-aici. Mă relaxez, nu-mi mai e frică, mă gândesc la toate lucrurile ce se pot face aici, la prietenii pe care-i revăd, la ieşiri, la proiecte, la tot ce se iveşte când eşti în oraşul ăsta mare.

Metroul e portalul ce mă aclimatizează.

15 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. Andra

  Te inteleg perfect. Ma supara insa in continuare mizeria (Isuse, cat e de mizerabil orasul asta!), poluarea si oamenii nepoliticosi. Dar ne tin la suprafata prietenii si lucrurile bune. :) Deci, ceai saptamana viitoare? In weekend sunt in provincie. ;)

 2. Claudia

  Bine ai venit la iubitul meu toxic. I looove him :) Deci, ceai saptamana viitoare? poate fi si un ceai cu alcool :D

  • anne

   Dude, girls DO love me! :)) Da, ceai ceai ceai! Dacă vrei să stai cu mine la un ceai, să-mi spui ce ai, poţi să stai, poţi să stai

 3. Carmen

  Din metrou iti las comentariul asta. Mi-au zis geamurile in care te-ai reflectat ca te saluta! :D Sa fie ceai de bine-ai venit :)

  • anne

   Ah, cu tine s-ar putea sa am un plan separat mai incoace de ceaiul dimpreuna cu duducile Andra si Claudia.
   Tipup.
   PS: I love it when girls love me!

 4. anamaria

  De ce vii la Bucuresti? Inveti /muncesti acolo?

 5. Andreea

  No offense, o micuta greseala e in textul tau. :) Cred ca voiai sa zici http://dexonline.ro/definitie/reflexie, nu http://dexonline.ro/definitie/reflec%C8%9Bie. Bye! :)

  • anne

   hahah, da, sărumâna, ai dreptate!

   • Andreea

    No worriez, sper doar că nu te-ai supărat. Oamenii se supără de obicei când îi tragi de mânecă.

    • anne

     Din contră, Andreea! Apreciez că mă citeşti cu atenţie!
     Mi-ai dat ocazia să mă corectez şi ai făcut-o într-o manieră plăcută. Puteai să zici Văleu, proastă eşti, habar n-ai să scrii :)
     Diferenţa o ştiu, n-am fost atentă, mulţumesc încă o dată!

     • Andreea

      Am fost si eu corectata cu “Proasto care esti proasta” cand n-am facut distinctia intre niste vajnici hip-hop-eri locali, de parca erau materie de olimpiada si eu trebuia sa-i stiu. :) Nu e frumos sa fii corectat asa, poate doar daca insisti in greseala aia.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie