Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Portretul maimuţei de concert

Posted by on 14 December 2011 in De zi cu zi | 5 comments

Portretul maimuţei de concert

La fiecare concert trebuie să existe câte-un lache care se agită aiurea, se îmbată prea devreme şi de obicei calcă pe nervi sau pe pantofi pe cei din jur.

La ultimul concert la care am fost mi-a fost dat să fiu aproape de un exemplar din ăsta. Mic de statură, cu hanorac de cocalar şi cu voce de pubert. Dădea din labe ca o maimuţă şi striga din când în când Biiine-aşeeaaaaa, Omu` Vexx! E ăla care stă în primul rând şi se uită din când în când în spate de parcă ar anima el mulţimea, de parcă el e pus acolo să te facă şi pe tine să zici Bine-aşeeeaaaa, de parcă ar fi prietenul cel mai bun al celor de pe scenă. Noroc că exemplarul ăsta era varianta S şi vedeai de el, variantele L, XL sau, mai rău, XXL fac culoar în spatele lor sau îţi lucrează ţie gambele cu fiecare ridicare pe vârfuri (că doar n-ai plătit să vezi un spate de malac).

Revenind la specie: E genul de lache ce se dă co**s la concerte hip-hop, dar ştim şi tu şi eu că la Revelion se dezbracă-n aia goală şi dansează pe manele. E ăla care-şi scoate telefonul şi pozează aiurea totul. E singurul care îşi aprinde bricheta. E ăla care spune Biiis, Biiiis când artistul a menţionat CLAR că gata, plecaţi acasă.

Unele concerte nu mai sunt despre muzică.

5 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. Șerban

  Hai să nu generalizăm și să privim partea bună a lucrurilor: fiecare se simte bine așa cum crede el de cuviință. Atâta timp cât nu a acoperit muzica, astfel încât ceilalți să nu poată trăi momentul pentru care au venit acolo, sunt perfect de acord ca fiecare să își trăiască propriul moment în stilul său propriu. :)

  Și pentru că (cred că) știu despre ce eveniment este vorba, tipul respectiv nu mi s-a părut că a deranjat pe cineva din jur. Ba dimpotrivă, chiar a stârnit niște zâmbete, ceea ce nu poate fi numit altfel decât o inițiativă faină! :)

  • anne

   Mă, e un tipar. Eu merg pe la concerte şi pe bune că-i câte-un specimen din ăsta.
   Fiecare îl percepe cum crede de cuviinţă, unii rezonează cu modelul meu, alţii îl îndrăgesc. Am fost eu mai hateriţă, na :)

 2. Eusebiu

  în opinia mea acești puști la pubertate, cum îi descrii, apar doar la concerte unde se intră gratis și se stă la rând în față cu două sau trei ore. La concerte unde există cu adevarat o organizare, acel ”maimuțoi” nu-și mai permite a da alocația, deci.. îți asumi riscul odată cu participarea la un astfel de concert, cam la tot ce ai enumerat tu. ”Trăim in România și asta ne ocupa tot timpul” – Mircea Badea.

  PS: Frumos blog! Salutări de la un concetățean!

 3. Mihail

  Băi Eusebiu!…sunt convins că dacă te intreb, ai să-mi răspunzi că prostia nu doare. :) Să ştii că si eu trăiesc in România, dar îmi ramâne suficient timp să mai răsfoiesc din când in când câte o carte.M-aş fi mirat dacă ai fi citat din Eminescu,că de la un “bade” pe nume Mircea la ce ce poţi aştepta?:D

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie