Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Postangii

Posted by on 13 February 2012 in De zi cu zi | 15 comments

Postangii

Cu riscul de-a vă lăsa impresia că sunt cea mai nemulţumită persoană pe care v-a fost dat să o întâlniţi vreodată, e musai să vă împărtăşesc părerea mea despre Postangii, ca să ştiţi dacă vă asumaţi riscul de-a mă obliga să tai legătura noastră virtuală de la rădăcinile ei facebookiste.

Bun. Cine-s Postangiii? Îs ăştia care-ţi folosesc wall-ul pentru self-promotion! Adică tu munceşti la pagina aia nenorocită zi de zi, timp de un an sau poate doi, aduni o comunitate de “prieteni” care îţi dau feedback, cu care glumeşti, care-ţi scapă câte-un like sau chiar câte-un compliment uneori şi se întâmplă ca prietenii ăştia să depăşească mia. Şi vine Postangiul, care te-a urmărit probabil de-a lungul timpului, vede că te “ai bine” cu niscai personaje la care ar vrea şi el să ajungă, vede că în grupul pe care ţi l-ai adunat de-a lungul timpului eşti bine privit şi POC, îţi plasează un link la tine pe wall!

În momente ca astea mie îmi iese abur pe urechi şi o scânteie pe fiecare nară. Mai pune şi o prostie din aia de status amărât: Am scos piesa cutare, dă-i un share! Ai văzut ce-am scris azi pe blog? Ai văzut ce vedetă din România nu poartă chiloţi? Dă un share să ştie toată  lumea!

Ei, i-auzi?! Îmi zice el mie ce să fac la mine pe perete! După ce că mi-a turnat spamul, după ce că trebuia să vadă că îmi păstrez peretele curat şi nu îl încarc decât în zilele în care mă prinde câte-o stare din aia de oversharing, după ce că nu suntem deloc prieteni şi ce are el de zis chiar nu mă priveşte (adică accept link-uri pe wall de la prieteni, tag-uri sau share-uri utile ce au niscai legătură cu ceea ce fac sau aria mea de interes, nu-s chiar Wall-Nazi!).

Cine-mi mai trânteşte de azi link-uri pe wall are trei săgeţi din alea nasoale de la Cupidon în derriere. Că tot îi mâine VanTanDan-ul. Las` că mă răzbun eu!

PS: postarea are legătură cu modalităţile minunate de self-promotion ale “vedetelor” locale despre care am scris AICI.

15 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. Marian

  That’s the Attitude!
  Go, Girl, off with their heads!

 2. Șerban

  Există posibilitatea limitării drepturilor la peretele propriu. Verifică setările Facebook! ;)

  • anne

   da, bre, Şerbane, ştiu, dar metafora cu gardul şi curtea şi tufa de petunii o ştii? :)

    • anne

     Măăăă gândeam eu :)
     Nu e neapărat să îţi împrejmuieşti curtea cu gard de frica celor care vor să-ţi calce iarba. Ăia pot să înţeleagă că e curtea ta şi n-ar trebui să îşi lase câinele să-şi facă nevoile în tufa ta de petunii.

     • Șerban

      O știam, dar nu te citesc doar eu. ;)

      Dacă nu ești foarte sigură de cei cărora le dai Add pe Facebook, cel mai bine ar fi să îi pui în grupuri diferite (cu mai multe sau mai puține drepturi, după caz).

      O zi bună! Te citesc cu plăcere și la următorul articol! :)

 3. Laurentiu Buica

  Enervanți sunt și aia care sar pe tine pe chat când nici nu te aștepti și te roagă: “da-mi și mie un like aici”, ai vrea să dai un like la pagina asta mișto și alte prostii din astea. No way. If i like a page o să dau eu singur like.

 4. Arhi

  am si eu o pagina, vrei sa ii dai un like, te rog? multumesc.
  ps: bravo, ai un blog interesant.
  :mrgreen:

 5. Costy

  Baga-ti coltii in ei, fii putin mai incisiva :)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie