Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Poveşti de noapte. Taxi Bucureşti

Posted by on 10 April 2012 in De zi cu zi | 0 comments

Poveşti de noapte. Taxi Bucureşti

În seara cu RoBlogFest voiam să facem impresie oaspeţilor de la Alba Iulia, aşa că eram în continuă căutare de locuri simpatice din Bucureşti în care să-i ducem. Probabil voiam să li se întipărească seara de sâmbătă ca fiind “de pomină” şi să mă asigur că va fi o seară despre care ei să povestească nepoţilor.

Pentru asta am tot apelat la taxi. De la MŢR la Fabrica, de la Fabrica la hotel, de la hotel la Silver Church, de la Silver în Centrul Vechi şi apoi la casele noastre. Am schimbat ceva taxiuri. Experienţa serii a fost cu şoferul şugubăţ cu indicativul 94, care ne-a făcut glume deşucheate, ne-a descusut limbile şi parcă se simţea că întinereşte şi el cu noi. Am urcat în maşină şi ne-a luat tare: “Facem mai întâi un ocol prin Ferentari, că am eu o treabă”. La care eu, panicoasă şi cu multe poveşti dubioase în cap, dorind să-mi protejez amicii de Alba, mă ţin băţoasă “Nu se poate”. Şi vede omul că-s serioasă, şi vede şi pasagerul din faţă că am muşcat-o şi îmi face un semn discret: No, şăzi calm, tu, moldoveanco, că omu glumeşte!

Ne-a întrebat de unde suntem, unde mergem, a făcut nişte glume despre faptul că una dintre pasagere a trebuit să stea în braţele unuia dintre băieţi, a fost tare amuzant. Avea 86 de ani. A glumit cu noi că el foloseşte “spray de pornire cu nevasta”. Ne-a lăsat la hotel, băieţii au lăsat baxul de bere câştigat şi am sunat iar la taxi, să ne întoarcem către Şientru. Şi, ce să vezi? Acelaşi 94! Ne-a zis că a anulat dinadins o comandă ca să vină să ne ia tot pe noi, aşa mult ne-a plăcut. Şi-a amintit de discotecile la care mergea el în tinereţe (la Bălcescu) şi de prima maşină, o Volga ce consuma mult şi era “a lu` bătrânu”. La întoarcere mi-a pus gând rău, voia să mă combine cu fiul dumnealui, ce “are un A3 şi lucrează la bancă”. Unul dintre amicii de Alba a avut grijă de viitorul meu şi-a întrebat la ce bancă. Nu era ceva cu ştaif, am lăsat-o baltă.

Nu ne-a lăsat până când nu ne-a povestit că a văzut toate oraşele din ţară, în afară de Rm. Vâlcea şi Craiova. Şi multe ne-o mai fi zis, de am avut impresia că ne-o dus până la Braşov, nu alta!

Mâine am altă poveste, de duminică, tot cu un taximetrist.

No Comments

Join the conversation and post a comment.

Trackbacks/Pingbacks

  1. taximetrist la 86 de ani? | BogDan - [...] deoparte povestea, care nu mă interesează şi nici nu am de ce s-o comentez pentru că este experienţa omului,…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie