Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

N-o să fiţi Best friends forever

Posted by on 14 April 2013 in De zi cu zi | 9 comments

N-o să fiţi Best friends forever

Cine, noi?! Noi o să plimbăm împreună prin parc copiii pe care o să-i naştem în acelaşi timp (de menţionat: cu soţi diferiţi) şi ea o să aibă parola mea de la Facebook şi la 60 de ani, când pisicile pe care ni le-am luat de la acelaşi colţ de stradă or face a treia generaţie de pui şi cineva trebuie să facă update şi la pagina lui Miţi şi Moţi, nu?

Aşa ar zice domnişoarele care astăzi nu-ncetează a-şi declara public, cât mai des şi cât mai răsunător, dragostea reciprocă. Love you, sis (şi pac o poză cu ceva căţăi or mâţe care se pupă pe bot), Te iubesc mult, eşti prietena mea cea mai bună!, You are the best!, Fetele nebunele, omg omg.

best friends

Ţineţi-vă caii, duduiţelor, sunt pe cale să vă sparg bula. Înţeleg că vă iubiţi şi vă preţuiţi una pe cealaltă. Şi-i frumos, zău. Mai vedem şi noi un botic, vă mai puneţi mâna pe-un sânişor şi mai puneţi moaca aia de Upsi, ce-am făcut?! că ştii că o să te ierte, că doar e soul mate, e suflet pereche, e jumătatea ta gagicuţa aia, e sora pe care n-ai avut-o, e nebunie.

E mişto şi credibil cât sunteţi mici şi toante (13 ani, 17 ani, poate şi 19 ani), e mişto şi la facultate, cât e tinereţe şi timp liber şi nu aveţi aceleaşi gusturi la bărbaţi. Cafele şi ţigări pufăite, plimbări, ieşiri în gaşcă, schimb de haine, machiat reciproc, primit complimente cu ghiotura, râs împreună la sms-uri şi comentarii, discuţii superficiale şi vise la kilogram. E simplu să ai jumătăţi feminine în felul ăsta.

Vă apăraţi una pe cealaltă dacă zice Gigel că una dintre voi e urâţică sau faceţi front comun s-o bârfiţi pe Gigica. E simplu să ai jumătăţi feminine în felul ăsta.

Ştiţi când se complică şi parcă nu-ţi mai vine să postezi flori, câini şi mâţe pe peretele amicei? Când în viaţa “jumătăţii tale” intervine un anume domn, un loc de muncă sau o schimbare de percepţie. Nu mai iese cu tine în club pentru că vrea să strângă bani pentru o vacanţă în afara ţării (că parcă Neptun sau Costineşti au tot fost vizitate), preferă să nu mai dea bani pe ţoale pentru că vrea să-l vadă pe Robbie în concert la Londra, nu iese azi că e frântă după orele la job şi vrea să vadă un serial şi să se culce, în weekend şi-au făcut planuri amândoi să meargă la munte, s-a înscris la un doctorat în Germania şi tot aşa.

Şi aşa o să ajungi să ai un gust amar când te uiţi la toate postările astea entuziaste de pe facebook, în filmuleţele pe care le-aţi făcut împreună atunci când credeaţi că nimic nu vă stă în cale şi nimeni nu vă poate despărţi, n-o să mai mergi în locurile în care vă făceaţi poze cu ceaiul or cafeaua, pentru că una dintre voi a ales altceva, cealaltă nu a înţeles sau a rămas în urmă şi s-a ales praful de cuplul vostru.

Eu încă mai cred în prietenia AIA dintre femei. Dar în cele cultivate, înţelese, în cele în care ierţi, accepţi şi mergi mai departe, în cele care nu se rezumă doar la ce am zis mai sus.

N-o să fiţi best friends forever. Grijă mare la ce postaţi :)

9 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. Mirela

  Şi fără postări pe facebook, şi fără declaraţii de dragoste şi prietenie eternă, cu tot cu interese comune care au rezistat în timp sau aceleaşi studii universitare şi aceleaşi cărţi citite, relaţiile de prietenie se schimbă cu timpul. Din păcate. Mie nu-mi plac schimbările astea şi mi-e tare greu să le accept, deşi mai mult ca sigur şi eu fac la fel cu cei din jurul meu. :(
  Implicit rămânem prieteni sau prietene în continuare, deşi anii trec peste noi, dar nu mai ne acordăm parte din timpul nostru cum obişnuiam să facem, ne regăsim priorităţile în alţi oameni…Eu încep să nu mai cred nici în prietenia AIA.
  Prea a poposit maturizarea asta peste noi şi ne-a aruncat printre hârtiile de la serviciu.

 2. Claudia

  Anne, voiam sa-ti fac o declaratie, da m-am luat cu mancatu’ si-am uitat :))

  (inside joke, sorry everyone)

 3. Maldita

  Prietena mea cea mai buna e prietena mea cea mai buna de 19 ani. :)

 4. Simona

  Uhmm… eu nu cred ca am avut o prietena cea mai buna… Adica asa, acel soul mate… Sunt eu dubioasa?

  • anne

   Dubioasă fără precedent! :)
   Glumesc. Nici eu nu am avut, dar mă agăț de diverse iluzii ca să-mi suplinesc nevoia asta.

 5. Simona

  Pentru ca?
  Eu am ajuns la concluzia ca am atatea personalitati… incat eu imi sunt de ajuns :)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie