Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Prima zi la schi

Posted by on 22 January 2013 in De zi cu zi | 1 comment

Prima zi la schi

Săptămâna trecută am câştigat un loc în tabăra de schi de la Arena Platos Păltiniş, organizată de Toma şi Brylu.

1. Avem ca monitor de schi pe o fostă membră a lotului olimpic a României, de la care am învăţat azi cum să ţinem beţele, cum să fim siguri pe clăpari (şi tot ne-a pus să ne ţinem în pumni sau să ne lăsăm pe spate, de pe schiuri, iar de aici au ieşit nişte poze numai bune de şantaj) cum să facem plugul, cum să ne urcăm pe schiuri în pantă, cum să avem o postură corectă şi frumoasă. Doamna schiază de treizeci de ani.

Whee-hee!

2. Pe pârtie nu suntem turişti, suntem sportivi.

3. Ştiaţi că oamenii care ţin schiurile pe umăr cu vârfurile la spate sunt numiţi, în secret, şoşonari? :)

explicatie sosonari

4. De la Brylu, care a făcut şi un top personal în urma zilei de azi (şi ghici cine o fost pe primul loc? – sper să mă menţin) am învăţat să şi cădem. De bunăvoie. Ca să scăpăm de frică şi să ştim cum să reacţionăm atunci când pierdem controlul pe pârtii mai abrupte.

Mâine începem la 10 dimineaţa. Toată ziua. Eu nu mă las până nu mă dau pe pârtia aia mare până plecăm de-aici. Staţi pe-aproape, am nişte inside jokes bunicele, iar mâine o să facem şi video, sper.

PS: avem şi staţii de la Falcon, ca să vorbim între noi când om fi mega şmecheri şi ne-om aventura pe pârtii necunoscute şi nebănuite.

statie

#schiem este prima tabără de schi pentru bloggeri organizată de Arena Platos cu susținerea SonyVodafoneMichelinStaropramenFord,  Perla Păltinișului și Buonavista.

One Comment

Join the conversation and post a comment.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Redescopăr sportul prin ei - Despre noi si lucrurile care conteaza - Toma Nicolau - [...] Anne-Marie Chelariu – Prima zi la schi [...]

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie