Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Prinţesa PR-ului

Posted by on 22 December 2011 in De zi cu zi | 40 comments

Prinţesa PR-ului

Cu un tic verbal extrem de enervant pentru un om care lucrează în PR – adică nu-mi spui Măi de trei ori într-o comunicare de patru fraze că n-am zburdat împreună pe dealuri – şi cu o figură din aia de parcă-i miroase ceva urât, fătuca asta ne-a luat cu învăluita şi-a trântit nişte asocieri d-astea grele: Business Woman, conştiinţa comună (aici a ţinut să ne şi explice ce-i aia) şi alte chestii d-astea preţioase. După ce-a terminat polologhia ne-a aburit cu nişte generalităţi pe care ni le-a asumat (Cu toţii credem că bla-bla-bla – nu vreau să dau prea multe indicii despre evenimentul la care ne-a fost dat să ne amuzăm cu fătuca piar) cu toate că nici una dintre invitate nu eram de părere cu ea. Nu, nu credem ce zici tu cu TOŢII, îmi pare rău să-ţi violez bula de săpun.

Întrebată fiind: Scuză-mă, tu cu ce te ocupi? Unde scrii? – pentru că a presupus că-i o celebritate şi nu s-a sinchisit să se prezinte (“Ne-am văzut, suntem aici, ne ştim” – pe bune, #truestory) ne-a dat un nume de site şi un nume de trust (căruia zăăăău, nu-i face cinste!) şi-a adăugat: De fapt am lucrat la toate trusturile importante. Bun, prinţesă, jos pălăria, atunci!

Lovitura a venit când fătuca ne-a tăiat elanul cu: Dacă nu mai sunt întrebări am eu câteva pentru voi. Ardea de nerăbdare să ne pună întrebările alea, simţeam. De aceea am mai avut noi câteva (mwahaha). Iar: Dacă nu mai sunt întrebări am eu câteva pentru voi. Bine, prinţesă, bagă! Şi-a băgat:

1. Vreau să-mi spuneţi voi acum câte dintre voi chiar vor să se implice în campanie (e eveniment pentru bloggeriţe, da?). Pentru că, s-o spunem sincer, despre asta este vorba. O campanie de promovare.

apoi a aşteptat probabil să ridicăm noi mâna şi să strigăm la unison: Eeeeeu, eeeeu vreau să mă implic!

2. E o campanie de trei luni şi vreau să ştiu ce puteţi să ne oferiţi voi.

eu aveam deja ambele sprâncene ridicate. Deci, cum?

3. Adică: câte comunicate de presă o să scrieţi voi pe săptămână?

deci: ce? Prietena mea, suntem bloggeriţe. Am fost chemate aici să ne prezinţi un produs, nu să mă strângi cu uşa. A cedat una dintre noi nervos şi prinţesa PR-ului mai că n-a împuns-o cu privirea. Adică a împuns-o, a lăsat capul în jos şi s-a uitat vreo cinci secunde jumate ca şi cum ar avea infraroşii şi vrea să fiarbă rapid o mămăligă. M-am băgat eu, diplomaţia întruchipată: Iartă-mă, sper că înţeleg bine. ELE sunt clientul (şi arăt spre două tanti simpatice ce asistau la discuţie), TU eşti PR-ul şi noi (bloggeriţele) ar trebui să fim intermediari sau, cel mult, să te ajutăm pe tine să-ţi faci treaba. Nu poţi să vii să mă întrebi: EU ce pot să fac pentru tine?

La care madame prinţesa PR-ului m-a lovit în moalele capului:

Deci voi sunteţi aici cu un scop. Beneficiaţi de un serviciu. Noi vă dăm un serviciu la jumătate din preţul pieţei. Voi cum aveţi de gând să faceţi ca să meritaţi serviciul ăsta?

Concluzia: Fetiţo, BUBUI!

40 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. Marius Sescu

  Is this for real? Adică am fost la ceva evenimente la viața mea, dar așa ceva nu am mai văzut/auzit până acum!

 2. razvanbb

  Cum ar veni, voi beneficiati de un produs/serviciu cu reducere si ar trebui sa sariti in sus de bucurie si sa faceti o campanie mareata de trei luni si sa scrieti comunicate de presa? :)

  Esti sigura ca ea intelege ce e aia blogger si ca sunteti un vector de comunicare pentru ea? :)

  • anne

   Nu, Răzvane. Lasă tu vectorii de comunicare: n-ai citit cu atenţie. Alte preţiozităţi.
   Dacă nu venea tortul la timp, văleu :) Nici în poză n-a mai vrut să apară cu noi.

 3. korinaMS

  da, asa este. Am participat la acest eveniment si din pacate pentru duduia in cauza, Mos Craciun nu cred ca ii va aduce altceva in afara de niste carti de PR. macar teorie sa stie si ea

 4. auras

  Cat mai e kilu de comunicate de presa pe blog ?

 5. nebuloasa

  Deci asta s-a intamplat pe bune? Ca mie-mi suna a SF :)))))

 6. hoinaru

  numeee :))) vrem numeee =)) bwahahahaha

 7. ruxa

  imediat scriu lamuritor.. am mai avut o discutie cu ea dupa ce’ati plecat, aoleuuuuu! :))
  (nu, n’am paruit’o. eu sunt pe principiul ca cele mai strasnice m*i se dau de sus, elegant, politicos si cu zambetul pe fatza!)

 8. ruxa

  hoinaru, o cheama adina smth, sa ma ierti ca n’am retinut si numele, ci doar prenumele, ca pe ala am rugat’o sa’l repete :D

 9. Andra

  Mie mi-a picat fata cand am auzit-o, si mai e si primul eveniment de genul la care particip. Nici un PR incepator n-ar trebui sa faca asemenea gafe.

 10. Edvigia

  wow… imi imaginez o tanti enervata ca nu intelegeati ce va spunea ea. enervata la modul rosie la fata si cu o vena iesita in afara :))))

 11. Dhc

  Doamne fereste pentru toate partile implicate! Habar n-aveti ce inseamna munca si experienta cu oamenii! ” prietena mea, fetito bubui”… bine ca a ajuns maidanul la rang de literatura!

 12. Arhi

  zi meh cum o cheama pe chizda…macar pi meil

 13. Matei

  Si cica moldovencele-s nu-s aprige…. “iute la manie si nu mare de statu” :D

 14. Carmen

  Domnisoara- maestra a termenilor PRistici fara noima- a reusit in mai putin de 15 minute sa-si construiasca o statuie de un kitsch grotesc, apoi sa scuipe seminte de sus in capetele a 12 fete care stiau prea bine care le era locul acolo. E prima data cand mi-a fost dat sa vad asa ceva…

 15. Catalin Georgescu

  =))))))))))
  Anne, te caut imediat. :)))

 16. Roxana

  Cum sa ne închinat mai repede zeitei… Cred ca asta ar fi subtitlul eventului.
  E atroce si sper ca nu vei mai trece printr-o întâlnire cu zgrupturoica Jr. Recunosc ca postul e sursa de inovatie pentru pitipoanca prista

 17. Cristi C.

  Sper ca i-a trimis cineva piaritei link-ul acesta.

 18. ihearlights

  Muhahaha, deci asa se abordeaza bloggerii?

  Trist. Dar din pacate adevarat.

  Si mai trist este ca nu o sa ia nimeni masuri impotriva ei, iar peste 2-3 luni o sa faca iar ghidusii d’astea

 19. dojo

  Da, fetita are dreptate. Sunt destui care fac temenele pentru un sampon sau un bilet la film, deci este clar ca nu si-a bagat in cap ca unii scriu PE BANI seriosi. Si nu o fac doar asa din start, doar pentru campanii care ii intereseaza si ii reprezinta.

  Dar, atat timp cat sunt destui dispusi sa toarne ‘advertoriale’ pentru o inghetata, asta este imaginea noastra si asta vom culege.

  In rest .. inca o nechemata care se face de rahat :D

 20. Silvia

  Fata hai, bine mai scrii! Daca era vara si erau muste, imi intra una in gura. INCREDIBIL!

 21. Nelida Mustafa

  Superb! Păi… de la un timp toate inaptele se fac PiaRiste şi altele cele fără măcar să poată lega 2 fraze.

  Serios, dacă eram în locul vostru o scoteam de păr afară :)

  În rest, pentru tine draga mea, toate cele bune!

 22. Eca

  Daca ati fi cunoscut-o macar putin pe tipa in cauza (ca dintr-o discutie dau 2 nu aveti cum) ati fi stiut ca asta e stilul ei,e un pic mai dura,nu poarta felul asta de prime discutii cu zambetul laaarg pe buze periind pe fiecare persoana in parte.Asta e,asa e ea.E totusi de apreciat faptul ca munceste foarte mult, si o spun numai observand asta ca cititoare a site-ului ei.Nu m-am apucat sa scriu un comentariu de nu stiu cate randuri ca sa ii iau apararea sau ceva,stiu ca pare mai acida,fiecare om e in felul lui la prima vedere.Dar daca tot vorbm de prima vedere,articolul asta pare scris de un elev de liceu.Adica e simpatic la nivelul limbajului,dar are putine exagerari.Cam asta e cu parerea la prima vedere:)

Trackbacks/Pingbacks

 1. PR confuz, mi-am greşit meseria! | - [...] şi celelalte bloggeriţe s-au simţit lezate de o asemenea manieră de abordare, iar Anne-Marie chiar a scris despre asta…
 2. Amintiri fără timbru » Blog Archive » Aşa nu - [...] Pe aceeaşi temă, găsiţi două articole bine argumentate la Ruxa şi Anne-Marie. [...]
 3. Scandal PiaRistic fără precedent « Photo blog - [...] departe. Ia priviți aici dragi colegi. Că aici e de fapt scandalul fără precedent. Hai să pun un citat,…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie