Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Puzzled.

Posted by on 25 July 2013 in De zi cu zi | 3 comments

Puzzled.

Stătea în mijlocul sufrageriei, martor al eşecurilor mai mari sau mai mici din viaţa noastră şi ţinea cu tot dinadinsul să ne reamintească: Nu sunteţi în stare.

O întindere de albastru cu pete albe, mici, o mare de cer pe care se întretăiau gândurile de viaţă, lăsând dâre albicioase ca ale unor avioane cu reacţie: puzzle-ul ăla de 1000 de piese cumpărat acum două săptămâni.

Îţi lăsa impresia că dacă toate piesele lui şi-ar găsi locul, şi puzzle-ul existenţial s-ar aşeza fără zdruncinături prea mari.

Am ajuns să-l folosim pe post de suport pentru farfurii, pahare cu vin, ceai cu lapte sau să-l acoperim cu nimicuri zilnice, doar să nu mai vedem imaginea de ansamblu. Ca-n viaţă.

Rămâne doar să ne facem curaj, să eliberăm masa de toate nimicurile, de tot balastul, iar două perechi de ochi să redevină atente la imaginea de ansamblu, fără să se piardă foarte mult în sute de detalii. Încercări după încercări, piesele pe lung, pe lat, combinaţii de n luate câte x şi micile bucurii ale potrivelilor de ocazie.

Ca-n viaţă.

Suntem foarte aproape. Foarte aproape de momentul în care, imaginea reconstruită are să ne ofere indiciul pentru bucata mai mare, şi mai mare, bucata aia pe care poate, în decursul unei vieţi, nici nu ajungi să o cuprinzi cu totul.

Partea cea mai grea e cerul. Iar cerul nici măcar nu e limita.

puzzle

3 Comments

Join the conversation and post a comment.

  1. Mona

    Iti stabilesti singur limitele si de preferat ar fi sa le depasesti

  2. Moog

    Eu n-am inteles nimic. Deci, care e faza pana la urma, nu ti-a iesit puzelu’ nu?

  3. Moog

    Ca baniesc ca daca-l terminai sau avea si un el grija un pic de tine nu mai aveai atata gaz pentru dizertatii fillozofice pe teme shakespeariene …

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie