Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Nu recomand anticoncepționalele Karissa

Posted by on 13 May 2014 in De zi cu zi | 15 comments

Nu recomand anticoncepționalele Karissa

Ehe, a venit vremea, dragii babei, pentru o postare adresată exclusiv femeilor (asta doar dacă nu vrei, ca bărbat, să bagi niște hormoni pentru vreo pereche de sâni sau să-ți lași barbă, dacă nu crește, că tot e în trend).

După ani buni de când folosesc anticoncepționalele YAZ, cu care m-am înțeles foarte bine, tenul e ten, durerile menstruale inexistente, sexul e grozav, deci libidoul e la locul lui, n-am luat în greutate decât atunci când am fost porc și am băgat eu mese aiurea, junk food, cartofi prăjiți și altele, am schimbat, din lipsă de buget alocat pentru cosmeticăraie (Yaz-urile sunt în jur de 48 de lei) cu ceea ce avea să mă urce pe pereți de draci o lună, cât le-am luat, Karissa.

Anticoncepționale mai nenorocite n-am întâlnit. Nu am luat decât Yaz și Yasmine, iar Karissa m-a convins datorită prețului scăzut (19 lei), dar m-au dat complet peste cap. În afara stării de greață din prima săptămână de la administrare, de m-au trecut toate transpirațiile și toate gândurile legate de sarcină, dureri de cap și pufoșenie maximă, de nu mă încăpeau pantalonii, cele mai grave stări erau cele de nervi. Ca un puseu (deși nu știu încă ce înseamnă asta), dar mă apucau deodată niște nervi și o stare de agitație pe care încercam s-o controlez ca să nu-mi iau bărbatul la bătaie în secunda doi, fix pe nimic.

Durau cam zece minute, în care îmi imaginam cum sparg de pereți tot ce era de spart: sticle, farfurii, cana cu cafea, ghivecele de flori, respiram greu și hu-hu-huuu, stai să mă calmez, că se uită ăsta la mine ca la urs. Și nici măcar nu era cazul pentru replica aia: Femeie, ești la ciclu?!

Știu că suntem diferite, că reacționăm diferit la tot felul de stimuli, hormoni, concentrații, dar mie nu mi-a priit deloc recomandarea medicului ginecolog (da, am fost la consult înainte să decid să le schimb, normal!).

Așa că fac în continuare un efort financiar și continui tot cu Yaz, măcar îmi salvez relația cu iubitul și prietenii, că riscam să ajung la știrile de la ora 17:00. Ovary-acting much?! :)

femei la ciclu

15 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. KorinaMS

  M-ai pierdut la “Karissa m-a convins datorită prețului scăzut”.
  Unde ai inclus analizele in propozitia asta? Ce am vorbit noi?

  • anne

   Corinuș, așa i-am zis doctoriței: vreau anticoncepționale bune, dar care să nu coste la fel de mult ca Yaz-ul. Și mi-a zis că pe astea i le dă și fiicei proprii.

 2. Deme

  Încep să fiou tot mai convinsă că nu le pun prospectul ăla cât China degeaba. Eu am avut răbdare cu ele 4 luni Patru luni de mood swings de gravidă (acum râdeam, peste 5 minute puşcam de nervi, peste alte 10 mă apucam de plâns din senin). Patru nenoricite de luni cu diverse stări de rău, balonare, cicluri prelungite, insomnii, depresie, libido scăzut şi tot tacâmul. Pe când începeam să cred că sunt eu defectă (nu-mi închipuiam că poţi să te simţi aşa de rău de la anticoncepţionalele cu cea mai mică doză de hormoni), le-am abandonat… şi problemele s-au rezolvat de la sine.

 3. cristian

  Te-ai obisnuit cu alea si de aceea ai avut starile acestea.

 4. Silvia

  Eu folosesc de ani de zile Marvelon, cu o doza foarte mica de hormoni, nu m-am ingrasat niciun kilogram (desi poate mi-as fi dorit), tenul e perfect (in continuare, desi nu mai iau de 2 luni), nicio balonare, nicio greata :) Iar pretul e in jur de 15 lei, le iau la recomandarea ginecologului.

 5. Cristian

  Linkul este Recomand iar titlul este NU Recomand :) Plugin-ul de la Vali?

 6. Arhi

  desigur, ar putea si maka sa poarte prezervativ si atunci ati iesi mai ieftin si tu nu ti-ai da organismul peste cap. #numazic

  • Mihaela

   Nu cred ca iesi mai ieftin. Sa zicem ca folosesti Durex, hai doar 3 pe saptamana, aproximativ 13 lei. Inmultit cu 4 = 52 de lei. Minim, jos de tot. Deci nu poti spune ca e o varianta mai ieftina, doar una mult mai sanatoasa, mai ales ca previne si transmiterea unor bacterii daca unul din parteneri e doar purtator.
   Sunt femei care iau anticonceptionale pentru ovare polichistice, nu neaparat de placere. Dar sunt de evitat daca singurul motiv este cel de comoditate, cat de bine pot sa iti faca niste hormoni in plus daca nu ai nevoie.

 7. Ioana

  Subscriu! Eu le-am luat 1 an de zile pt prevenirea reaparitiei de chisturi ovariene si n-au avut niciun efect. Dimpotriva. Chisturile au aparut cu tot alaiul, m-am balonat si m-am simtit si eu luna de luna “gravida”. Am revenit la Yasmin si all good :-)

 8. KorinaMS

  @anne Again, unde vedem “analize” in fraza asta? Ca i le da si fiicei? Foarte bine, sa faca ce vrea cu ea. Tu ai cerut “ieftin”, ea ti-a oferit fara sa studieze problema, ci pe recomandare “ia si Gigica, deci sunt ok”.
  O sa vina momentul in care va conta f mult ce hormoni bagi la “recomandarea” x si y :(

 9. Alexandra

  Bună! Eu iau Karissa de aproximativ o jumătate de an…în afara faptului ca mi se pare ca libidoul a scăzut puțin, pot sa spun ca sunt incantata de ele. Tenul este în regula, nu m-am îngrășat, nu mai am dureri în timpul menstruației și aceasta este de o durata mai mica și fata dureri, eu care aveam zile când plângeam de durere. Deci…recomand ! :)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie