Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Români, avem un țap ispășitor!

Posted by on 8 May 2013 in De zi cu zi | 10 comments

Români, avem un țap ispășitor!

Biiine că ne-am găsit un nou țap ispășitor! Pfăă, ce ne făceam dacă nu se inventa o categorie responsabilă pentru toate eșecurile noastre, pentru faptul că nu-s slujbe, pentru că pute, pentru mizerie, pentru că ești prost la pat, pentru că nu te duce capul, etc. Pentru orice problemă există o soluție: e vina moldovenilor.

Nu-mi apăr originile, avem și noi uscăturile noastre, oho. Dar ura asta față de regiuni mi se pare deplasată. În fiecare an, de 1 Mai, ăștia care rămân în București comentează că Vai, ce gol e, au plecat toți moldovenii acasă. Vai, ce frumos miroase, vai, mă pot plimba în liniște. Bă, hai să nu ne mai punem frustrările în cârca altora. Nu poți să te absolvi de vina că ești nefericit sau că ești un ratat sau că ești trist pe altcineva, cu atât mai mult pe-o categorie generică de oameni.

Miroase urât pe-afară? Iar nu s-au spălat moldovenii ăștia.

E gunoi mult pe casa scării? Ai naibii moldoveni needucați.

Nu avem locuri de muncă suficiente? Păi ni le-au luat moldovenii.

A rămas prea puțină marfă în supermarketuri după sărbători? Păi au cumpărat moldovenii ăștia ca chiorii.

Firma ta pierde bani? Păi e leneș moldoveanul ăla.

Soția ta nu mai e mulțumită de tine în pat? Sigur ți-o satisface un moldovean!

Lista poate continua.

Da, sunt moldoveancă și nu m-aștept să-mi țină careva partea :)

10 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. henry

  Sunt/em teribili moldovenii astia la pat cu femeile altora :))

 2. Adina

  Pana sa ma mut din orasul natal aveam si eu tot felul de prejudecati legate de oamenii din anumite regiuni ale tarii (Bucuresti-ul era cap de afis), dar cunoscand o gramada de oameni faini, am renuntat la ele pt ca nu-si au rostul absolut deloc. Tot ascultand la ce ziceau altii, aveam senzatia ca toti bucurestenii sunt ingamfati si nesimtiti si nu voi putea sa leg prietenii cu ei in veci, dar lucrurile au mers in cealalta directie. People will always need somebody to hate for no reason…

 3. Oana

  :))) nah! c-ai ajuns si tap ispasitor :DD
  iti citesc de ceva vreme blogul. e misto, si stii si tu asta.
  Pupix!

 4. cotos

  :) Voi lenesi, noi furam Ardealul :)) Complexati unii…

 5. Andreea D.

  Ba se ia de moldoveni, ba de olteni, dar parcă tot ţiganii rămân ţapul ispăşitor preferat de mulţi.

 6. Eu

  Salutare,

  Am citit articolul tau si nu pot spune decat ca anumite glume se iau muuult prea in serios.Eu personal sunt din Bucuresti si intodeauna mi-am tachinat prietenii (din provincie) ca nu sunt bucuresteni si asta doar pt ca stiam ca o sa-i deranjeze :)))) dar niciodata nu am depasit limitele bunului simt si nici nu i-am gasit pe moldoveni, ardeleni, olteni tapi ispasitori pt problemele si nereusitele mele.Intradevar, persoanele care nu ma cunosc ma pot cataloga in foarte multe feluri dar asta doar la prima vedere :))) asa sunt eu nu am ce sa fac.Si pot sa spun ca ooamenii care spun cu rautati despre cei din provincie sau despre cei din anumite regiuni din tara, poate ca sunt indreptatiti sa faca asta(asta nu inseamna ca ar trebuii sa generalizeze, dar dehhh e mai usor asa).Banatenii si cei din zona Clujului au oarecare ura pe bucuresteni, dar asta nu insemana ca nu o sa mai pot sa dorm bine noaptea din cauza asta :))) Eu zic sa fiti mai calmi, atunci cand cineva se ia de moldoveni, olteni, ardeleni(si faceti parte din categoria incriminata), credeti-ma ajuta :)))))

 7. henry

  eu zic ca nu teai referit la mine.. la cum mo facut mama mai dintro bucata, ma faci sa inteleg lucruri gresite.. (ps.greselile sunt intentionate)

Trackbacks/Pingbacks

 1. bucureştenii sosiţi de la sat | BogDan - [...] EDIT – Exemplu de IQ: atât s-a putut înţelege, mai mult devenea obositor. Este vorba de personajul din această…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie