Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Romanii si grupurile pe Facebook

Posted by on 30 January 2014 in De zi cu zi | 0 comments

Romanii si grupurile pe Facebook

Nu știu cum funcționează prin alte părți, dar la noi în țară e o manie cu grupurile, că Facebook se scumpește și, na, orice proprietare de pensiune, motostivuitor, apartament, motocicletă sau patron de firmă vrea să se promoveze mult și ieftin.

Nu e zi în care să nu fiu băgată cu de-a sila în vreun grup. Nu e zi în care să nu văd în timeline rugăminți de la prieteni virtuali: Bă, vă rog eu mult, nu mă mai băgați în grupuri idioate, că n-am nevoie!

Tocmai am dat Leave Group din Cazare în România, unde erau trântite vreo cinci link-uri de pe același cont, doar link!, către o pagină cu 45 de fani. Nimic îmbietor, acolo, o descriere, nu se comunică deloc, nicio impresie, niciun sfat, nicio recomandare. Link-uri trântite și spam la greu.

foto: http://www.edudemic.com/how-to-suck-at-facebook/

foto: http://www.edudemic.com/how-to-suck-at-facebook/

Tot așa e și cu Romanian YouTubers, unde mi-am dat o singură dată link către canal, cu descriere, frumos, dar nu văd decât postări de la puști gameri și link-uri către provocări sau întrebări de pe ask.fm

Dacă ne-am comporta în viața reală cum ne comportăm pe grupuri îmi imaginez cum ar decurge conversațiile: cineva ar încerca să povestească ceva, dar ar fi întrerupt din cinci în cinci minute de amici incoerenți – “Divorțul anului, Bianca și Victor”, “Deci, Lavinia lui Bănică e însărcinată, hă?”, “Ai văzut cum arăta Răduleasca la Premiile nuștiucare?”, fără nicio legătură cu ceea ce se vorbea la masă.

Singurele grupuri care, într-adevăr, par că-și îndeplinesc funcția, sunt: TraficTube, care e open, și Thailanda, Te Iubesc, care e iar open.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie