Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Rouge de Roumanie – cupaj Domeniile Sâmbureşti

Posted by on 13 June 2012 in De zi cu zi | 1 comment

Rouge de Roumanie – cupaj Domeniile Sâmbureşti

Sunt o moldoveancă atipică. Nu mă prea omor cu băutul, dar îmi place să ştiu cât mai multe despre diverse băuturi, ce e bun şi natural şi ce e chimic, cum se combină între ele (şi nu, nu vorbesc despre RedBull şi whiskey, ci despre proporţii în cocktail sau ce merge cu diverse mâncăruri).

Şi tocmai pentru că habar n-am, am ales să stau deoparte de evenimentele la care se lansează diverse licori (în afară de petrecerile Finlandia la care mă invita prietena Andra). Numai că, de această dată aveam şansa să asist la o premieră, la “naşterea” unei băuturi, în speranţa c-am să înţeleg mai bine ce-i cu vinul.

Pe 31 martie am ieşit din zona mea de confort şi-am ajuns la lansarea Rouge de Roumanie, într-o locaţie de top a Capitalei. Noul cupaj poartă un nume atrăgător şi vă asigur că are şi-un gust pe măsura reputaţiei Sâmbureştilor. O combinaţie de Cabernet Sauvignon, masculin, sobru şi un Merlot catifelat, feminin, noul vin a fost ales din cinci cupaje degustate de un juriu specializat. Zic c-am ieşit din zona de confort pentru că m-am dus ca Tănase la poarta nouă: numai somelieri şi degustători şi ambasadori ai vinului şi chefi. Primul eveniment la care nu pusesem ochii pe nicio faţă cunoscută în primele minute şi nici n-aveam despre ce să încep o discuţie, că sigur nu îi interesa că mie mi-a plăcut mai demult o Frâncuşă la ziua mea.

Cabernet Sauvignonul din 2009 de Chateau Valvis a primit medalia de aur şi Chateau Valvis Merlot 2012 a luat argintul la Wine China anul acesta, deci combinaţia nu avea cum să dea greş. Podgoria Sâmbureşti este atestată istoric din 1521 şi mă gândesc cu plăcere cum îşi răcoreau gâtlejul Mihai Viteazu sau Brătienii cu asemenea vinuţ.

Preţul la raft va fi de doar 18 lei şi trebuie să intre curând pe piaţă, aşa că, oşteni, năvăliţi!

One Comment

Join the conversation and post a comment.

  1. Constantin

    Moldoveanco, ce-ti mai place vinul rosu :)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie