Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Rutina luni-vineri

Posted by on 10 January 2013 in De zi cu zi | 6 comments

Rutina luni-vineri

În orașele mici poți alege diverse rute pe care să ajungi la destinație, dacă destinația e aceeași timp de ceva ani. De exemplu, aveam vreo trei variante să ajung la școală, mergeam pe jos, ba pe bulivar, ba printre blocuri, ba pe la Unic, ba prin parc. Ah, deci îs patru :)

În București nu am prea multe variante să ajung în timp util de la Obor la Dristor. Metrou și aia e. Și mai pot traversa, când și când, de pe o parte pe alta a bulevardului. Adică să văd secondurile de pe dreapta sau băncile de pe stânga și apoi să intru sub pământ. Da, pot să mă trezesc la șapte și să dau o tură prin Cișmigiu și apoi să iau 66ele până la Obor și de acolo să mă duc la Unirii și apoi cu tramvaiul de la Vitan și să mă lase în Dristor. Dar asta înseamnă că-s deja o pensionară cu tulburări. Rutele pe care le alegeam pentru școală, în Neamț, luau cam vreo zece minute, toate.

Nu fac de mult timp traseul ăsta, dar deja am început să cunosc lumea cu care împart, de obicei, ultimul vagon de metrou. E băiatul cu căști Beats by Dre și mai e băiatul cu multe piercinguri în urechea stângă. Ne întâlnim cam în același interval orar. Băiatul cu căști e consecvent. Cu cel cu piercing m-am văzut și ieri dimineața, și azi. Azi întârziasem puțin. Voiam să îi zic: da, deci și tu întârzii azi.

Am o problemă. De fapt, nu știu dacă e problemă au ba: vreau diversitate. Cred că trebuie să îmi cumpăr bicicletă. Măcar se schimbă scenariul.

6 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. Elena

  Da, trebuie sa-ti cumperi bicicleta! Desi, recunosc, dimineata nu prea variez traseul, fiindca imi doresc sa ajung in timp util la birou. Dar seara, cand ies de la birou, deseori trec si printr-un parc. Sau schimb pur si simplu traseul, aleg unul mai lung. :) Iar drumul nu mi se pare niciodata la fel, fiindca de fiecare data trebuie sa se intample ceva. Si, mergand pe la suprafata, si nu pe sub pamant, ai timp sa vezi mai multe pe strada. ;)

 2. Pyuric

  Vezi ca au un club cu biliard la metrou la Obor.

 3. Dan

  Incearca varianta de “suprafata”, cu tramvaiul sau autobuzul, cel putin mai vezi fete noi :)

 4. Vlad

  Poți lua 1 dacă te încumeți :) Eu am încercat prin noiembrie/decembrie Victoriei – Iancului și mi-am dat seama că am timp să citesc mai mult (îl iau din fața blocului și mă lasă mai aproape de birou decât metroul).
  Și tu cred că ai mai aproape stația de 1 decât metroul, nu?

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie