Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Sănătatea și medicii de familie

Posted by on 30 May 2014 in De zi cu zi | 5 comments

Sănătatea și medicii de familie

Am fost înscrisă pe lista unui medic de familie la Medas Unirii în 2012, dacă nu mă înșel, pentru că au avut o promoție atunci și eu nu aveam medic de familie în București. M-am mutat de la Piatra Neamț și am început să merg la consultații la doamna Diana Nedelcu. În tot acest timp, cât am figurat pe lista dumneaei, am beneficiat și de trimiteri către: analize de sânge, consult gineco, consult ORL, deci aveam un istoric medical.

De un an de zile m-am mutat în Alba Iulia și nu am un medic de familie în zonă, iar drumuri la București mi-e peste mână să fac de câte ori am nevoie de trimiteri. Am sunat la Medas pentru o programare la medicul meu de familie, că ajung în Capitală la începutul lui iunie. Aveam nevoie și de informații cu privire la actele sau fișa pe care trebuie s-o ridic de la doamna Nedelcu pentru a mă putea muta la un medic în Alba Iulia, că bănuiesc că așa se procedează. Or te poți muta și online? Te scot dintr-o listă și te bagă în alta? Poate mă lămuriți.

În fine, problema mea e că de la Medas am fost înștiințată că doamna Nedelcu nu mai lucrează la ei (asta după ce am sunat eu, da? Nu am primit nici măcar un sms cu: tu, fraieră, vezi că te-am mutat la doctorul X) și că pacienții dumneaei sunt în evidența unei alte doctorițe, nu i-am reținut numele, din cadrul Medas Profesional. Not cool.

Azi sun din nou, că am aflat că am nevoie de un RMN și de o trimitere de la medicul de familie către medicul specialist, ca să nu mă curăț de câteva milioane, scurt. Doar că, surpriză, nici măcar istoric în cadrul Medas nu mai am, nu mai figurez cu nimic, de fapt nu am fost mutată la altă doctoriță, ci doamna Nedelcu și-a luat listele cu pacienții și s-a mutat. Unde? Ha, ha, nu se știe unde. Cică să dau eu de ea. Nu am număr de telefon, pentru că mi-am schimbat telefonul și s-au pierdut numerele. Nu au nici cei de la Medas numărul ei de telefon, că cică nu mai colaborează de ceva timp. Nu știu unde e cabinetul. Iar eu, pe lângă trimiterea aia la RMN, vreau să-mi iau catrafusele și să mă car la Alba Iulia.

De la Medas mi s-a comunicat să sun eu la Casa de Sănătate ca să mă lămurească ei. Am sunat. Nu răspunde nimeni vinerea la ora 16.

Bun. Întrebare: am cum să evit să-mi fac 100 de draci și s-o caut pe doamna Nedelcu în tot Bucureștiul ca să-mi elibereze fișa și să mă pot muta la alt medic? Cum se procedează?

5 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. Cata

  Daca nu s-a schimbat ceva in proceduri, tu trebuie sa te duci la noul medic de familie pe care ti-l alegi si te inscrii in lista lui. Mai departe, cei doi medici (cel nou si cel vechi) fac schimb de niste scrisori medicale prin care se transfera dosarul tau medical catre noul medic. Alege-ti un medic si iti va explica el excact ce si cum trebuie facut

 2. Oana

  Tot ce ai tu de facut e sa iti gasesti un medic bun, sa mergi la el si sa ii zici ca vrei sa te inscrii la el. Va trebui sa dai numele ex.-dr. de familie iar de acolo rezolva el pentru tine, tu nu ai nici o bataie de cap, nu plimbi nici un act, nu dai nici o explicatie, nimic.
  Am facut si eu asta acum vreun an jumate si a fost mult mai simplu decat credeam. (Mai greu a fost sa gasesc un medic de familie ok.)

 3. Alex

  Daca nu ai trimiere din Alba nu o sa iti deconteze Casa de asigurari nimic. Sursa: Experienta proprie, plattit 1500 RMN 2 zone

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie