Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Scheme de păcălit studenţii

Posted by on 13 October 2011 in De zi cu zi | 11 comments

Scheme de păcălit studenţii

A venit toamna, a început anul universitar, studenţii au venit în Capitală în număr mai mare de când cu eşecul la bac şi eliminarea admiterilor adevărate la facultăţi. Chiriile ieftine sunt la mare căutare, dar o dată cu locuitul în chirie vin şi ideile de afaceri mai puţin oneste.

Vorbeam aseară cu nişte prieteni despre ţepele pe care ni le-am luat noi când am venit în Bucureşti. De la faptul că nu te anunţă nimeni că poţi beneficia de subvenţie pentru căldură pe timp de iarnă, la dezinsecţiile ad-hoc cu preţuri exorbitante sau la diverşi oameni cărora dacă le deschizi uşa te uşurează de ceva lei.

Personal le-am păţit pe toate trei. Prima oară când m-am mutat în Bucureşti aveam gândaci în apartament. Într-o dimineaţă sună cineva la uşă. Întreb Cine-i? şi mi se răspunde Dezinsecţia. Mna, bine c-aţi venit, am plin gândăcăraie. Unde vreţi să dăm? Peste tot? M-am gândit că cel mai bine ar fi în baie şi în bucătărie, întrucât în camere se usucă mai greu substanţa aceea şi lasă şi-un miros neplăcut. Fâs Fâs în dreapta, Fâs Fâs în stânga, un Fâs pe tocul uşii şi gata. Atâta tot? Da. 100 de lei.

Câââât? Păi e x lei pe metru pătrat. Aveţi aici cam zece metri pătraţi, deci 100 de lei. Mda, bine că nu le-am zis să dea şi-n camere, mă uscau de bani! Nenorocul meu a fost că eram singură acasă şi nu voiam să mă pun în gură cu un necunoscut. Cu toate că tot apartamentul acela avea 54mp, am plătit un milion pentru trei pufuri de apă chioară pe la colţuri.

A doua întâmplare a fost la noul apartament. Abia mă mutasem şi aud soneria. Nu mai deschid necunoscuţilor de la întâmplarea cu dezinsecţia, dar am văzut că şi vecinul de peste hol a deschis, aşa că am prins curaj. Numai că atunci când am deschis eu, vecinul deja intrase înapoi în apartament. În faţa mea stătea un bărbat ameţit bine care îmi cerea bani pentru înmormântarea colegului său cu care, în fiecare săptămână ne curăţa gunoiul. Bine, bine, dar eu nu vă cunosc, abia m-am mutat! Da, dar noi vă ducem gunoiul! A murit Ghiţă, vecinul de deasupra a dat 50 de lei, dumneata cât dai? Nu dau nimic că nu ştiu cine e Ghiţă şi abia m-am mutat. Tot încercam să închid uşa şi nu mă lăsa în pace. M-am răstit un pic la el şi, riscând să rămânem cu ghena înfundată, l-am lăsat pe Ghiţă neînmormântat pe banii mei.

Voi aţi păţit-o?

11 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. Alex

  Da. Dupa cum va povesteam si aseara (cand eram putin sub influenta a..rdoarei), aceeasi intamplare cu gandacii si experintii in ale gandacirii, am patit-o si eu. In schimb, la noi situatia a fost de 3 ori mai grava, sau mai bine zis, am fost de 3 ori mai prosti. Adica am platit 300 RON. Inca mai am ciuda pe colegu meu de apartament ca l-a lasat pe gandacarul ala sa intre in casa.

  Si desigur, proprietarul, prieten foarte bun si el de fel, nu ne-a zis nici macar o boaba ca misuna gandacii prin bucatarie. De fapt se lauda cu masina de spalat cu 64847 de rotatii. Sau poate acel numar rotatii era al gandacilor pe metru patrat pe ora? Posibil.

  Eh. Si cum orice poveste are, sau daca nu are, ii facem un final fericit, acum locuim intr-o casa nou-nouta unde simpaticele vietati cu antene au decis sa ne ocoleasca. Si pentru ele, cat si pentru gandacul sef din apartamentul nostru, am dat o petrecere de milioane ieri seara. The End!

 2. edyshor

  Zise Ane pe dreapta blogului: “Actualy understand what this Chick is Saying” ..
  Zise Google pe blog, partea de mijloc: “It’s autumn, began the academic year, students came to Capital in greater numbers since the failure of the ferry port and remove true admission to college. Cheap rents are in high demand, but once capita in come and rent less than honest business ideas.”

  Yeah Right, de parc-ar intelege careva :))

 3. anamarya

  Functiona schema asta si pe vremea mea :)

 4. Valy

  Cum e cu subventia la caldura? Ia da-mi detalii :)

  • anne

   faci cerere, o depui la Primărie (că dacă i-o dai administratorului o să îţi zică sec, după 3 luni, că a fost respinsă) şi gata, plăteşti doar vreo 40 de lei la căldură

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie