Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Schi și filosofie

Posted by on 2 February 2015 in De zi cu zi | 0 comments

Schi și filosofie

Chaules și Happy Luni!

Am fost în weekend în munți, la Șureanu, fără semnal la mobil, fără Internet. Cred că dependența mea de rețelele sociale e dată doar de proximitatea telefonului. Dacă am telefonul în raza vizuală, îl butonez. Dacă nu-l am, nu simt nevoia să deschid Facebook, mail, Twitter, Instagram sau YouTube.

Lecția numărul 1 a venit la penultima tură de duminică. Am urcat cu telescaunul și am hotărât să încerc și pârtia din stânga, cu toate că nu știam ce mă așteaptă și nici nu prea alegea lumea să schieze pe ea. Îmi imaginam tot felul de pericole, dacă mă duce cine știe unde, dacă-i gheață, dacă e foarte abruptă, dacă văd vreo lighioană, dacă nu-i nimeni și mă rătăcesc, dacă e prea îngustă și nu pot vira? Sus era ceață și viscol, dar simțeam că trebuie să mai schimb peisajul. Mi-am dat fundul jos din telescaun și-am cotit stânga. Și vai, ce frumusețe de pârtie mă aștepta!

E grozav să fii singur și să descoperi un drumușor pe care nu ai mai umblat. Lecția a fost un clișeu, normal: take chances and risks, doar atunci te vei felicita pentru curaj, norii se vor risipi după o bucată, drumul va deveni lin și apoi, dacă te vei opri pentru o secundă, te vei bucura de susurul unui râușor de existența căruia nu știai. Nu înțeleg de ce toți se înghesuiau pe A1.

Lecția numărul 2 a venit la ultima tură. Mai aveam un punct pe cartelă, așa că am ales să urc cu teleschiul și să cobor pe una dintre cele patru pârtii mai mici. Nici pe C3 nu mă mai dădusem, dar aveam curajul pe care ți-l dă trecerea unui test (cel dinainte, cu pârtia neexplorată), așa că nu mi-am luat teritoriul nou în serios și m-am relaxat. Lecția e iar un clișeu: niciodată nu te relaxa și nu subestima terenul. M-am dezechilibrat de vreo trei ori, am dat de câteva dâmburi pe care nu le prevăzusem și am traversat extrem de neelegant toată porțiunea. Dacă îmi luam în serios ruta poate că nu aveam parte de a bumpy ride.

Vedere de la jumătatea pârtiei A1, Șureanu

Vedere de la jumătatea pârtiei A1, Șureanu

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie