Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Schi sau placă?

Posted by on 1 February 2012 in De zi cu zi | 12 comments

Schi sau placă?

Am deschis Twitterul şi mi-a plăcut ce link-uri s-au dat până acum. Cică miercurea-i bună pentru bloguri.

Maldita mi-a dat două palme peste cap, ca să-mi revin din starea asta de babă tristă ce crede că toate probleme din lumea îs asupra ei. Deşi tot mă plâng că-i iarnă şi mie-mi place iarna doar dacă sunt pe pârtie şi la Bucureşti pârtie n-am, ajung la articolul lui Marian Hurducaş despre concursul cu A mea-i mai mică! (temperatura). Brad Florescu mă tot stârneşte cu poze cu Sumatra şi apoi ajung la Brylu, care mă face să-mi amintesc despre prima mea experienţă cu snowboardingul.

Aşadar: mulţumesc Mama că mi-a dat patine în clasa I, că m-a scos pe deal cu nişte schiuri şi că s-a măritat cu tata care are părinţi în Bucovina, unde am prins nişte ierni de poveste. Mulţumesc Andrei că ai avut răbdare să mă înveţi să mă ţin pe schiuri şi că ai visat şi tu că o să sfidăm gravitaţia împreună pe plăci, cu Down with the Sickness în căşti.

Nu schiez foarte bine, dar am pus schiurile-n picioarele de pe la vreo… opt ani. Şi cum prind o iarnă mai faină, cum caut să exersez. Dacă stau trei zile pe pârtie în a treia zi deja-s şmecheră (în capul meu!). Acum trei ani în Austria mi-a crescut o pereche (mamă, ce aiurea sună I grew a pair tradus!) şi am zis că ultima porţiune de pârtie o dau blană, fără viraj. Am prins vreo 80kmh şi-am crezut că intru cu nasu-n cabană şi mi se striveşte ţeasta. Noroc am avut că după două dâmburi sărite încă eram în picioare şi-am pus o frână de ar fi fost invidioşi participanţii la Slalom Uriaş.
Cu placa am făcut cunoştinţă acum vreo cinci ani. Aveam mare încredere în mine şi nu-mi era frică să cad. M-a dus prietenul pe-un deal “virgin” – abia căzuse zăpada, era powder fain, moale, mult pufos, n-aveam ce să păţesc. Bine, nu m-am gândit că o să cad în nas cu corpul în josul pantei şi că n-aş mai avea cum să mă ridic din mormanul de zăpadă, unu datorită poziţiei, doi pentru că râdeam de mă prăpădeam. Tot în anul ăla l-am dat jos de pe schiuri pe Vali Vijelie. Învăţa şi el pe Bradul şi-am trecut eu cu placa, calculând cum să evit o baltă îngheţată. Am ales să aterizez pe moale. Adică pe Vali. Care era cu televiziunea după el. Nu, nu m-au dat la teveu.

Anul ce-a următor m-am moleşit. Am tras o căzătură de mi-a sărit căciula din cap şi m-am panicat. Al treilea an am zis No, du-te naibii de scândură!
Cert e că e mai secsi snowboardingul :) Şi eu sunt tare intimidată de rideriţe. Gagicile alea care zboară cot la cot cu băieţii, mai ceva ca-n That`s it, that`s all!

Na, în afară de patinaj pe trotuar, voi ce faceţi zilele astea?

 

12 Comments

Join the conversation and post a comment.

 1. Ancuta Lebada

  Dat cu sania (sau sacul menajer :D) in Tineretului. Si Bucurestiul are partiile lui :))

 2. Raluca

  Pai snowboarding pe partia Cozla,la Piatra Neamt:X

 3. Matei

  Voi ma faceti sa ma simt batran, honestly:P
  Eu numai muncesc zilele astea…

 4. Marian

  Am fost târât în decembrie la patinoar. Am făcut pereche cu gardul. Eu l-am şters, el m-a susţinut. E singurul în care am putut avea încredere.

 5. criserb

  Snowboard fara discutie. E mult mai cool si dai si mai bine in poze :P

  Serios vorbind, eu le-am incercat pe amandoua, dar snowboardul mi-a fost mai drag. De atunci am ramas cu placa. Nu as putea zice ca e mai greu de invatat, se invata la fel de usor/greu.

  In plus, nu-ti trebuie zapda batatorita pentu a te da, e buna orice zapada :)

 6. Costy

  Placa nu m-a atras niciodata, prefer schiurii.
  Partia Cozla este Dumnezeu pe pamant, mai ales in timpul saptamanii, seara cand nu e asa de aglomerata.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie