Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Școala, stresul, anxietatea

Posted by on 15 September 2014 in De zi cu zi | 0 comments

Școala, stresul, anxietatea

Cu vreo două săptămâni înainte de ziua asta de 15 septembrie am început să mă îngrijorez: vloggerii care încă sunt la școală au început să posteze clipuri în care își manifestau sentimentele negative față de această instituție, statusurile pe Facebook cu Începe școala! au început să apară, însoțite de tot felul de injurii, eu m-am luat în gură cu niște agramați.

Apoi, cu cât se apropia mai mult ziua asta, cu atât erau mai turbați elevii.

Eu nu-nțeleg unde-i stresul: ok, și eu udam pantalonii când trebuia să dau nenorocita aia de teză la mate, că nu s-a prins mate de mine cum nu se prind zimții fermoarului Oanei Roman. Și eu aveam emoții când dădeam teste la info, că nu eram tare bune prietene, nici eu cu info, nici profa cu mine. Dar de aici până la a-mi dori să mă sinucid, la a înjura cu poftă școala, profesorii, materiile, la a ajunge în starea aia de să-ți vină să-ți arunci cel mai nou model de iPhone pe geam mai e mult, tăicuță!

Pentru că ce se întâmplă în școli? Se fumează, se dansează pe bănci, se filmează în timpul orelor, se face sex în baie, oraluri (și nu din alea care trebuie), pițipoancele își fac selfies, stăm pe telefon, chat, Candy Crush și alte tâmpenii, părinții ne cumpără de toate, bani de pachețel avem… eu nu văd așa rău situația asta.

Azi am citit că elevii de liceu din 2014 au același nivel de anxietate ca pacienții unui azil în anii 50. Na-ți-o bună! Păi BAC picăm, capacitate ioc, limbi străine nix, examenele s-au ușurat, probele-s din ce în ce mai pentru morcovi, zău că nu înțeleg de unde e stresul. Locuri la facultăți au rămas neocupate, chiar și la buget, se intră pe dosare și note mici, ce mai vreți, fraților?

Mie mi-a plăcut mult de tot la școală. M-aș întoarce ACUM, după ce dau publish articolului. Sigur, nu m-am înțeles bine cu absolut toți colegii, aveam tot felul de înțepături cu unii sau alții, dar nu s-a ajuns niciodată la nivelul de care vorbesc puștii de azi: urăsc pe toată lumea, îmi urăsc colegii, nu mă înțeleg cu nimeni.

E cool să faci pe outsider-ul?

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie