Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Una scurtă despre vacanțe

Posted by on 23 April 2014 in De zi cu zi | 0 comments

Una scurtă despre vacanțe

Da, știu, mai citiți și voi Cracked.com. Dar nu mi-a dat prin cap niciodată, până ieri, când am citit articolul ăsta, cât de nasoală e, de fapt, vacanța de vară. Aia de trei luni, da! Aia în care ne propuneam: bă, o să citesc toată lista de lecturi suplimentare și o să fac toate exercițiile la mate și o să… și o să…

E nocivă!

Înțeleg din articol că vacanțele de primăvară și toamnă au fost inventate pentru că fermierii (adică ăia care trăiau absolut normal înainte să se inventeze wifi-ul!) aveau nevoie de ajutor (deci de copiii lor) la muncile câmpului. Avem și noi în literatura română exemple de: mai lasă cartea aia, că pământul ăsta nu se lucrează singur, nu?

Dar în vacanța aia lungă de trei luni, copiii pierd cam o treime din ce-au acumulat în anul școlar.

Low-income students lose as many as three months of reading comprehension.

 

Țările cu vacanțe de vară mai scurte au rezultate naționale mult mai bune.

Pe lângă faptul că, în septembrie, profesorii pierd cam o lună ca să le readucă aminte elevilor ce-au uitat de-a lungul vacanței, în timpul celor trei luni de făcut-nimic copiii se mai și îngrașă.

Most parents can’t afford to take three months off work and babysit, or pay for day care, so without adults policing their intake, many kids are left to their own waddlesome devices.

Deci, să se revizuiască, da? :) Cine e pentru? Vacanță de vară de doar… o lună!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie