Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Scurte despre viitor

Posted by on 5 November 2012 in De zi cu zi | 0 comments

Scurte despre viitor

Tânjim după viaţa pe care o duc alţii, după felul în care îşi gândesc concediile, după cum îşi petrec weekendurile, după cum îşi prepară unii altora micul dejun.

Mă uit din ce în ce mai des, cu mai multă atenţie şi vădită nemulţumire la locul unde locuiesc şi la cum sunt compuse lucrurile din jurul meu.

Am 24 de ani şi am hotărât că trebuie să-mi fixez un termostat. Adică să delimitez bine zona în care ştii că mi-ar fi mai bine, începând cu aspectul financiar. Când termostatul ăla coboară sub temperatura pe care i-ai fixat-o tu, înseamnă că ai coborât standardul şi ajungi să lucrezi doar pentru salariu, din care îţi plăteşti cheltuilelile şi aia e.

Citesc că marii antreprenori au avut câte-un declic, pe care şi-l amintesc foarte bine: fie unul era sărac lipit şi a văzut un tip într-un Porsche elegant or a trecut într-o seară pe lângă un restaurant şi a zărit o femeie superbă care cina cu un bărbat mai puternic decât era el în momentul respectiv. “I want that” a fost decizia.  Lista mea de “I want” e scrisă.

Frica. Dacă nu mi-ar fi frică de atâtea răhăţele, mi-aş aduna coiţele şi mi-aş cumpăra un bilet dus către New York. Îmi displac teribil oamenii care lasă scenariile negative să le anihileze entuziasmul şi ambiţia.

Ai grijă pe cine asculţi. Cu atâţia sfătoşi în jur, sunt mai mulţi experţi în cum ar trebui să fie viaţa ta decât ai nevoie.

Şi am înţeles că trebuie să fii jos, jos ca să îţi dai seama ce naiba trebuie să faci.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie