Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Sex talk animat

Posted by on 3 March 2016 in De zi cu zi | 0 comments

Sex talk animat

Încă de la începutul seriei Sex Talk pe Vlog-ul de Marți, subiectul a fost primit cu scepticism – o fată vorbește despre contracepție, consimțământ, preludiu, flirt? Sexul e încă un mare bau-bau pentru majoritatea adolescenților, care, deși îl practică, se feresc să-l discute.

Și nu am intrat în niciun fel de detaliu, au fost două discuții de bun simț. M-a bucurat că unii adolescenți mi-au mulțumit, în privat, pentru inițiativă, spunând că au nevoie de cineva cu care să vorbească despre curiozitățile sau temerile pe care le au. Am primit și sugestii, și întrebări, toate de bun simț – cum să faci o fată să se simtă confortabil cu ideea de sex, mai ales dacă e virgină, cum îi spui unui băiat că nu vrei să faci pasul acesta, fără să se supere pe tine sau să-l pierzi, cum să aduci discuția cu părinții.

Mă sperie de mai mulți ani atitudinea închisă față de sex, mai ales la nivel verbal, cum unii aleg să pună presiune, în loc să poarte o discuție naturală. Mă sperie și mai tare abuzurile – atât fizice, cât și verbale – care lasă cicatrici. N-o să uit niciodată cum un necunoscut mi-a băgat mâna în pantaloni, în scara blocului de la Piatra Neamț, eu urcând pe role și vorbind la telefon cu prietenul meu de la acea vreme. Îi dădusem drumul în scară, crezând că merge să viziteze pe cineva, mie mi-a luat mai mult timp (fiind pe role și la telefon) să urc, el a coborât în viteză, m-a împins într-un colț și mi-a băgat mâna în pantalonii scurți.

Poate nu reușesc eu să redau foarte bine îngrijorările mele legate de abuz și consimțământ, așa că las animațiile astea aici:

Consimțământul e simplu: dacă nu e DA, e NU. Celelalte video-uri pot fi văzute pe projectconsent.com

Nu vă feriți să vorbiți despre sex, e ceva normal, natural, uman și, pe deasupra, plăcut! Mai bine trăiești o zi cu rușinea că vai, am vorbit despre sex cu părinții/partenerul/a, decât să trăiești cu rana lăsată de un șoc emoțional.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie