Moldoveancă sucită. Cu nuanţe.

Sfaturi pentru videobloggeri

Posted by on 18 February 2015 in De zi cu zi | 3 comments

Sfaturi pentru videobloggeri

Acum cinci luni am făcut un clip în care dădeam câteva sugestii celor care îmi scriau că vor să se apuce de videoblogging. Toate sunt valabile încă.

Mulți dintre cei care-mi scriu sunt descurajați: au puține vizualizări, multe dislike-uri și puțini abonați. Mă uit pe canalele tuturor, încerc să le dau sugestii, dar majoritatea au un clip sau două urcate pe YouTube. Majoritatea postează un clip la două, trei săptămâni, apoi trei clipuri zilnice, apoi fac pauză trei luni pentru că cele trei clipuri zilnice nu au strâns sute de views. Le zic: răbdare și constanță. Nu poți să fii demoralizat după o lună de YouTube. Nu ai voie să fi demoralizat după cinci clipuri. Nu așa funcționează.

În prima lună de când m-am apucat de Vlog-ul de Marți aveam în jur de 80 de vizualizări pe clip. Nu mai vorbesc de likes, care erau pe zero. Când am postat recitarea am avut multe reacții negative.Când am postat tutorialul despre Cum să-ți bați femeia mi-am dat seama că noțiunea de pamflet e inexistentă în vocabularul multor utilizatori de Internet.

Am peste doi ani de YouTube constant (asta înseamnă în FIECARE Marți din săptămână și aproape în fiecare Vineri) și mai am foarte mult de evoluat. Dacă mă descurajam atunci când primeam comentarii de genul: și o șosetă de-a mea stârnește mai multe reacții ca tine nu ar mai fi existat Vlog-ul de Marți, nu aș mai fi descoperit cât de plăcut e să ai o comunitate și să ai posibilitatea să influențezi viețile oamenilor și voi n-ați fi râs de accentul meu, de engleza mea, de moaca mea sau de Crazy Iolanda.

Reiau discuția pentru că am văzut la Deliric o chestie mișto, care se potrivește și-n domeniul în care activez eu, nu doar în muzică:

“Cel mai important e să AI RĂBDARE! Cel mai probabil, la inceput, nu o sa iti iasa nimic asa cum ai vrea sau cum ar trebui. Un an, doi, probabil o sa sune foarte balan. Nu te grabi sa te filmezi si sa te pui pe net. O sa radem toti de tine si asta o sa te demoralizeze”.

Nu vă demoralizați, continuați să faceți clipuri și să consumați conținut video, încercați să-i ignorați pe cei care vă atacă (eu am primit cam toate reacțiile negative posibile pe Internet, pe bune) și faceți asta constant, timp de minim un an. Industria crește, concurența va fi din ce în ce mai mare, va fi nevoie de conținut din ce în ce mai bun ca să te faci remarcat, așa că ia-ți timp, acordă timp și dă-ți timp.

3 Comments

Join the conversation and post a comment.

  1. MOOG

    Fata, da ce par fain ai! :)))

  2. Manu

    Am uitat: filmele scrute de la sectiunea F@TC sunt facute cu camera ta :D Cele lungi in studiourile TVS Brasov.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anne-Marie